• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


KNAB pirmo reizi publiski aicina darbā operatīvos darbiniekus. Kāda alga?

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:38, 27.03.2024


Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pirmo reizi pastāvēšanas laikā publiski aicina darbā operatīvos darbiniekus.



Birojam nepieciešams arī informācijas tehnoloģiju (IT) drošības pārzinis. Interesenti aicināti pieteikties līdz 31.maijam.

Lai arī KNAB darbības specifika ir saistīta ar valsts noslēpumu un daļa darbinieku tiek rekrutēti nepubliskā procedūrā, KNAB "saredz iespēju" kandidātus amatiem ar augstāku slepenības pakāpi piesaistīt arī publiskā konkursā.

Lai pieteiktu kandidatūru, jābūt nevainojamai reputācijai un atbilstībai likuma "Par valsts noslēpumu" prasībām. Tāpat kandidātiem jābūt iegūtai augstākajai izglītībai, teicamām latviešu un angļu valodas zināšanām, kā arī labām komunikācijas un argumentācijas prasmēm.

Operatīvajiem darbiniekiem tiek piedāvāts atalgojums no 2000 eiro pirms nodokļu nomaksas pārbaudes laikā, kā arī piemaksas un sociālās garantijas. Tāpat tiek solītas izglītības un karjeras iespējas, prasmju un zināšanu attīstīšanas iespējas kā Latvijā, tā arī ārvalstīs.

Likums paredz, ka KNAB amatpersonām, pildot dienesta pienākumus, ir tiesības veikt atklātus un slepenus operatīvās darbības pasākumus.

Operatīvās darbības uzdevumi ir noziedzīgu nodarījumu novēršana un atklāšana, noziedzīgu nodarījumu izdarījušo personu un pierādījumu avotu noskaidrošana. Šiem darbiniekiem ir tiesības izsekot personas, noklausīties sarunas un veikt citus likumā paredzētos operatīvās darbības pasākumus. Tāpat šie KNAB darbinieki piedalās aizturēto korumpantu aizturēšanā un konvojēšanā.

KNAB izvēlētā slepeno darbinieku meklēšanas metode nav jauna starp Latvijas dienestiem. 2022.gadā SAB pirmo reizi pastāvēšanas laikā publiski aicina potenciālos analītiķu kandidātus pievienoties biroja komandai. Pērn novembrī SAB pirmo reizi publiski aicinājis pieteikties darbā potenciālos izlūkošanas un pretizlūkošanas speciālistus.

Savukārt Valsts drošības dienests (VDD) pērn pavasarī aicināja vīriešus un sievietes kandidēt uz miesassargu amatiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Sabiedrība Līdz ar vasaras tuvošanos pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā

Līdz ar vasaras tuvošanos, kas nozīmē ceļu būvniecībai labvēlīgāku laika apstākļu iestāšanos, pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā, un patlaban ar satiksmes ierobežojumiem remontdarbu dēļ jārēķinās jau 29 valsts ceļu posmos, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Lasiet arī

Sabiedrība Prokuratūra cēlusi apsūdzību pret bijušo CVK priekšsēdētāju

Prokuratūra cēlusi apsūdzību pret bijušo Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāju un diviem esošiem komisijas darbiniekiem lietā par krāpšanu lielā apmērā.

Kriminālziņas KNAB lūdz apsūdzēt maksātnespējas administratoru par pilnvaru pārsniegšanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nodevis Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai kriminālprocesu, kurā ieguvis pietiekamus pierādījumus maksātnespējas procesa administratora iespējamai ilgstošai dienesta pilnvaru pārsniegšanai mantkārīgā nolūkā, informē KNAB.

Kriminālziņas KNAB: Vaivods, iespējams, izteicis kukuļa piedāvājumu citai valsts amatpersonai

Lietā, kurā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pirmdien veica kriminālprocesuālās darbības Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamentā, tiek izmeklēta iespējama kukuļa lielā apmērā piedāvāšana, aģentūra LETA uzzināja KNAB.

Sabiedrība Rīgas domē nav informācijas par iespējamo Vaivoda aizturēšanu

Rīgas domes vadībai nav informācijas par to, vai šorīt aizturēts Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta vadītāja pienākumu izpildītājs, šodien žurnālistiem apgalvoja Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV).