• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Smiltēns: Kariņa kungam vajadzētu saņemt drosmi un demisionēt

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 08:58, 26.03.2024


"Apvienotais saraksts" (AS) aicinātu ārlietu ministru Krišjāni Kariņu (JV) demisionēt arī, ja politiskais spēks būtu valdībā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" teica Saeimas sekretārs un deputāts Edvards Smiltēns (AS), runājot par "lidojumu lietu".


Foto: LETA

"Ņemot vērā faktus, kas nākuši gaismā, Kariņa kungam vajadzētu saņemt drosmi un demisionēt," teica Smiltēns, apstiprinot, ka šāds aicinājums no AS nāktu arī, ja politiskais spēks atrastos valdībā.

Vaicāts, kam būtu jāuzņemas atbildība, Smiltēns norādīja, ka uz to norāda atbildes, kas tika saņemtas pēc AS pieprasījumiem, kurās norādīts, ka lēmumu par konkrētu lidojumu izmantošanu pieņem Ministru prezidents, Ministru prezidenta birojs, konsultējoties, izvērtējot lietderību.

"Šī ir tās personas izvēle lielā mērā, kura piedalās komandējumā," pauda Smiltēns, norādot, ka "nevar nejauši iekāpt privātā reisā", nesaprotot, ka tā ir "astronomisku līdzekļu tērēšana no valsts budžeta".

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) ceturtdien, 28.martā, ar ārlietu ministru Krišjāni Kariņu (JV) pārrunās izveidojušos situāciju ar Kariņa komandējumu privātajiem reisiem premjera amata laikā.

Abu amatpersonu komandējumu dēļ ceturtdiena ir tuvākais laiks, kad veikt šo sarunu, skaidroja premjerministre.

Kā ziņots, Ģenerālprokuratūra sākusi un nodevusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam izmeklēšanai kriminālprocesu par iespējamu izšķērdēšanu saistībā ar lidmašīnu līgumreisu izmantošanu bijušā Ministru prezidenta Kariņa komandējumos, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

Ģenerālprokuratūra neapstrīd, ka valsts augstāko amatpersonu pienākumu izpildes gaitā var rasties situācijas, kad komandējuma nodrošināšanā nepieciešams izmantot gaisa transporta līgumreisu pakalpojumus.

Reizē secināts, ka pastāv reāla iespēja, ka noticis noziedzīgs nodarījums.

Jau vēstīts, ka daļā sabiedrības kritiku izpelnījušies Kariņa Ministru prezidenta laika vadīto delegāciju veiktie speciālie avioreisi. No 2021. līdz 2023.gada septembrim no valsts budžeta atbilstoši Valsts kancelejas apkopotajai informācijai šādi iztērēti 613 830 eiro, bet kopā ar ES segto izmaksu daļu tēriņi sasniedz 1,36 miljonus eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Sabiedrība Kariņš neesot bijis informēts par «Rail Baltica» finansējuma problēmām

Bijušais premjers, tagad Saeimas deputāts Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") viņa vadītās valdības laikā neesot bijis informēts par to, ka dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" projektā nepieciešams nacionālo valstu finansējums.

Sabiedrība Kariņš nenoliedz, ka viņa interešu lokā ir NATO ģenerālsekretāra vietnieka amats

Bijušais premjers un ārlietu ministrs, tagad Saeimas deputāts Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") nenoliedz, ka viņa interešu lokā ir NATO ģenerālsekretāra vietnieka amats, šovakar vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Sabiedrība Saistībā ar pārkāpumiem Kariņa lidojumu lietā ierosināta disciplinārlieta

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu ierosināt disciplinārlietu pret Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Kariņam atjaunots Saeimas deputāta mandāts

Bijušajam ārlietu ministram Krišjānim Kariņam (JV) pēc demisijas šodien tika atjaunots Saeimas deputāta mandāts.