• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Logina: Viens no mērķiem mediju pamatnostādnēs ir latviskāka mediju vide

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 08:30, 25.03.2024


Viens no mērķiem mediju pamatnostādnēs, kuras tiks nodotas sabiedriskajai apspriešanai, ir latviskāka mediju vide, intervijā Latvijas Radio teica kultūras ministre Agnese Logina (P).


Foto: LETA

Viņa atgādināja, ka mediju pamatnostādnes ir politikas plānošanas dokuments, kuram klāt nāks arī rīcības plāns, kuru sabiedriskajai apspriešanai varētu nodot vasarā. Viņa paskaidroja, ka mediju pamatnostādnēs tiek definēti sasniedzamie mērķi, kā arī pamatprincipi tam, kādai jābūt mediju videi.

Logina akcentēja, ka mediju videi jābūt drošai, kvalitatīvai, stiprai un neatkarīgai.

Viens no mērķiem, kas noteikts mediju pamatnostādnēs ir latviskāka mediju vide. Viņa norādīja, ka latviskāku mediju vidi var veicināt dažādi, piemēram, piemērojot latviešu mūzikas kvotas, veicinot vairāk reklāmu latviešu valodā un citos veidos.

Viņa paskaidroja, ka, veidojot mediju pamatnostādnes, notikušas konsultācijas ar mediju pārstāvjiem, Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (SEPLP), Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP) un citiem iesaistītajiem.

Sabiedriskā apspriešana notiks Tiesību aktu portālā (TAP). Logina pieļāva, ka pēc sabiedriskās apspriešanas, ja tiks saņemti argumentēti iebildumi, pamatnostādnēs varētu tikt veiktas arī kādas izmaiņas.

Izstrādājot pamatnostādnes ņemti vērā dažādi starptautiskie notikumi, informācijas tehnoloģiju attīstība, piebilda Logina.

Marta sākumā ziņots, ka Kultūras ministrijā (KM) turpinās darbs pie mediju pamatnostādņu izstrādes, kurās tiks noteikta lielāka redakcionālā atbildība un spēja profesionāli izvērtēt redakcionālos lēmumus jeb pašregulācija.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Sabiedrība Kultūras ministre pērn deklarējusi ap 66 000 eiro ienākumus

Kultūras ministre Agnese Logina (P) pērn deklarējusi ienākumus 66 180 eiro apmērā, kas ir par aptuveni 22 500 eiro vairāk nekā 2022.gadā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta publiskotā amatpersonas deklarācija.

Sabiedrība Kultūras ministre Logina iztur opozīcijas demisijas pieprasījumu

Saeimas vairākums šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) demisijas pieprasījumu kultūras ministrei Agnesei Loginai (P).

Sabiedrība Nacionālā apvienība prasīs kultūras ministres demisiju

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) prasīs kultūras ministres Agneses Loginas (P) demisiju.

Sabiedrība Logina:Katrā skolā jāizveido skaidra sistēma drošas studiju vides nodrošināšanai

Katrā skolā jāizveido skaidru sistēmu, kurā vērsties, piemēram, seksuālas uzmākšanās gadījumos, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica kultūras ministre Agnese Logina (P), runājot par drošas studiju vides nodrošināšanu.