• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Logina: Viens no mērķiem mediju pamatnostādnēs ir latviskāka mediju vide

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 08:30, 25.03.2024


Viens no mērķiem mediju pamatnostādnēs, kuras tiks nodotas sabiedriskajai apspriešanai, ir latviskāka mediju vide, intervijā Latvijas Radio teica kultūras ministre Agnese Logina (P).


Foto: LETA

Viņa atgādināja, ka mediju pamatnostādnes ir politikas plānošanas dokuments, kuram klāt nāks arī rīcības plāns, kuru sabiedriskajai apspriešanai varētu nodot vasarā. Viņa paskaidroja, ka mediju pamatnostādnēs tiek definēti sasniedzamie mērķi, kā arī pamatprincipi tam, kādai jābūt mediju videi.

Logina akcentēja, ka mediju videi jābūt drošai, kvalitatīvai, stiprai un neatkarīgai.

Viens no mērķiem, kas noteikts mediju pamatnostādnēs ir latviskāka mediju vide. Viņa norādīja, ka latviskāku mediju vidi var veicināt dažādi, piemēram, piemērojot latviešu mūzikas kvotas, veicinot vairāk reklāmu latviešu valodā un citos veidos.

Viņa paskaidroja, ka, veidojot mediju pamatnostādnes, notikušas konsultācijas ar mediju pārstāvjiem, Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (SEPLP), Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP) un citiem iesaistītajiem.

Sabiedriskā apspriešana notiks Tiesību aktu portālā (TAP). Logina pieļāva, ka pēc sabiedriskās apspriešanas, ja tiks saņemti argumentēti iebildumi, pamatnostādnēs varētu tikt veiktas arī kādas izmaiņas.

Izstrādājot pamatnostādnes ņemti vērā dažādi starptautiskie notikumi, informācijas tehnoloģiju attīstība, piebilda Logina.

Marta sākumā ziņots, ka Kultūras ministrijā (KM) turpinās darbs pie mediju pamatnostādņu izstrādes, kurās tiks noteikta lielāka redakcionālā atbildība un spēja profesionāli izvērtēt redakcionālos lēmumus jeb pašregulācija.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība VUGD ir atļāvis Stūra mājā turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlabošanai nepieciešamie darbi.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Lasiet arī

Sabiedrība Priede: Mediju politikas pamatnostādnes ir tikai starta signāls

Kultūras ministrijas izstrādātās Latvijas mediju politikas pamatnostādnes 2024.-2027.gadam ir tikai starta signāls, jo par reālajām iespējām īstenot dokumentā definētos mērķus varēs spriest tad, kad būs redzams īstenošanas plāns, aģentūrai LETA pauda VSIA "Latvijas Televīzija" (LTV) valdes priekšsēdētājs Ivars Priede.

Sabiedrība Latvijas Radio publiskā vēstulē vērš uzmanību vārda brīvības apdraudējumam

Pēdējo nedēļu laikā Latvijā ir pastiprinājušās jau agrāk novērotas tendences, kas liecina par apdraudējumu fundamentālām demokrātijas vērtībām - vārda brīvībai un mediju neatkarībai, tā publiskā vēstulē pauž Latvijas Radio Redakcionālā padome.

Sabiedrība KM: ir jāizvērtē iespēju ievest digitālo pakalpojumu nodokli (+VIDEO)

Līdz 2027. g. budžeta finansējums masu medijiem pieaugs līdz 24 miljoniem eiro.

Ekonomika Latvijas medijus modernizēs un digitalizēs

Valdība otrdien atbalstīja Kultūras ministrijas (KM) virzītos Ministru kabineta noteikumus, kas ar 5,7 miljoniem eiro paredz sekmēt Latvijas mediju digitālo transformāciju un darbības pielāgošanu mūsdienu mediju patēriņa tendencēm digitālajā vidē.