• Staņislava,
  • Staņislavs,
  • Stefānija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvija ir NATO jau 20 gadus, ASV atbalsts ir spēcīgāks kā jebkad (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 11:15, 21.03.2024


Nacionālā diplomātija un bruņotie spēki pastāvīgi uzrauga ārējos draudus mūsu valstij.


Ir noslēgušās starptautiskās mācības CRYSTAL ARROW 24, kurās izspēlēts uzbrukums pretiniekam Latvijas teritorijā, tā bloķēšana un iznīcināšana.

2024.gada 22.martā Ārlietu ministrijā norisināsies konference "20 gadi Latvijas dalībai ES un NATO". Konferences iecere ir atskatīties uz šo gadu būtiskākajiem notikumiem Eiropas Savienībā un NATO, analizēt to ietekmi uz Latviju, kā arī uzsvērt Latvijas dalības Eiropas Savienībā un NATO nozīmi, ieguldījumu un ieguvumus dažādās jomās, dažādām sabiedrības grupām.

Konferences sadaļā par Eiropas Savienības jautājumiem tiks apskatītas tādas tēmas kā Latvijas pievienošanās Eiropas Savienības vienotajam tirgum, Šengenas zonai un eirozonai, kā arī ES darba tirgus pakāpeniska atvēršana.

Diskusijā par NATO jautājumiem runās par 20 gados paveikto Latvijas ārējās drošības stiprināšanā un Alianses pielāgošanos jauniem izaicinājumiem mainīgā drošības vidē.

Konferencē ar atziņām dalīsies Latvijas dažādu jomu eksperti, kas pārstāv valsts pārvaldi, Eiropas Savienības institūcijas, sociālos partnerus, domnīcas un plašsaziņas līdzekļus. Viņi visi ir saistīti ar Eiropas Savienības un NATO procesiem un sniegs savu vērtējumu par 20 gados paveikto un ieguvumiem.

Kā ziņots pagājušajā nedēļā aizsardzības ministrs Andris Sprūds Vašingtonā tikās ar ASV aizsardzības sekretāru Loidu Ostinu, lai pārrunātu abu valstu divpusējo sadarbību, starptautisko drošības situāciju un atbalstu Ukrainai.

“ASV ir Latvijai svarīgs stratēģiskais partneris. ASV politiskā līderība, investīcijas mūsu spēju attīstībā un militārā klātbūtne sūta spēcīgu atturēšanas signālu. Sarunā ar aizsardzības ministru Loidu Ostinu iezīmējām nākamos soļus, lai kopīgi stiprinātu kolektīvo aizsardzību. ASV nodrošinās ilgtermiņa militāro klātbūtni Latvijā un sniegs atbalstu mūsu militāro spēju stiprināšanā dažādu programmu ietvaros,” tikšanos komentēja aizsardzības ministrs Andris Sprūds.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Autovadītāji Rīgā arvien biežāk brauc pa sabiedriskā transporta joslām

Autovadītāji Rīgā arvien biežāk pārkāpj liegumu braukt pa sabiedriskā transporta joslām, lēš biedrība "Izglītības, kultūras un inovatīvo projektu asociācija", kas īsteno kampaņu "Cieni sabiedrisko!".

Sabiedrība Ukrainai nodos 24 Latvijā konfiscētās automašīnas

Valdība otrdien nolēmusi bez atlīdzības nodot Ukrainai vēl 24 dzērājšoferiem konfiscētos transportlīdzekļus.

Sabiedrība Ēka var sagrūt: Ogrē daudzīvokļu mājas iedzīvotājiem jāatstāj dzīvokļi

Ogrē Draudzības ielas 4 daudzīvokļu ēkas iedzīvotājiem nekavējoties jāatstāj dzīvokļi ēkas bīstamības dēļ, apstiprināja pašvaldībā.

Sabiedrība Maksas neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumi Latvijā pieaugs par 9%

Pērn mazāk nekā divas trešdaļas pacientu maksāja ārstiem, kuri ieradās viņu mājās.

Lasiet arī