• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Mežvietu atsevišķos gadījumos mulsina tiesu lēmumi VDD izmeklētajās lietās

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:31, 14.03.2024


Valsts drošības dienesta (VDD) priekšnieku Normundu Mežvietu atsevišķos gadījumos ļoti mulsinot tiesu pieņemtie lēmumi dienesta izmeklētajās lietās.


Foto: LETA

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" Mežviets atzina, ka demokrātiskā valstī nebūtu korekti kritizēt tiesu varu, tomēr atsevišķos gadījumos viņam neesot saprotami principi, pēc kuriem vadās tiesas, piemēram, piemērojot drošības līdzekļus VDD aizturētajām personām.

"Ir bijusi virkne personu, kas ir vienkārši tikušas atbrīvotas no apcietinājuma. Notiesātas personas par spiegošanu atbrīvotas. Mums ir vairāki gadījumi, kad cilvēki ir vienkārši aizbēguši no mūsu valsts nekavējoties," stāstīja Mežviets.

Viņš uzskata, ka ir nopietns pamats diskusijai par tiesu pieeju ar valsts drošības apdraudējumu saistīto krimināllietu skatīšanai. Šādu diskusiju viņš esot rosinājis Augstākās tiesas priekšsēdētājam Aigaram Strupišam, kurš esot izrādījis lielu izpratni. Arī Valsts prezidents šo jautājumu ir aktualizējis, atgādināja Mežviets.

VDD priekšnieks uzskata, ka tiesu vara patlaban ir "ceļā uz jaunas izpratnes veidošanu" par modernākajiem apdraudējumiem un aktuālo drošības situāciju valstī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Sabiedrība VDD regulāri pilnveido rīcības plānus valsts augstāko amatpersonu aizsardzībai

Ņemot vērā pašreizējo ģeopolitisko situāciju un riskus, Valsts drošības dienests (VDD) regulāri pilnveido rīcības plānus valsts augstāko amatpersonu aizsardzībai, aģentūrai LETA atzina dienestā, komentējot, vai ir izdarījis kādus secinājumus pēc Slovākijas premjera Roberta Fico sašaušanas.

Kriminālziņas Aiztur divas personas aizdomās par informācijas vākšanu un nodošanu Krievijai

Šā gada 13. maijā Valsts drošības dienests (VDD) aizturēja divas personas aizdomās par neizpaužamu ziņu vākšanu nolūkā tās nodot Krievijas specdienestiem, ziņo VDD.

Sabiedrība VDD: Krievijas specdienesti Latvijas valstspiederīgos vervē Telegramā

Krievijas specdienesti aizvien biežāk Latvijas valstspiederīgos kaitniecisku darbību veikšanai Latvijā vervē saziņas platformā "Telegram", atzina Valsts drošības dienestā (VDD).

Kriminālziņas Apcietina vīrieti par Krievijas kara noziegumu atbalstīšanu TikTok videouzrunās

Valsts drošības dienests (VDD) pagājušajā nedēļā aizturējis kādu vīrieti aizdomās par Krievijas kara pret Ukrainu publisku attaisnošanu, kā arī darbību, kas dienesta vērtējumā vērsta uz nacionālā un etniskā naida un nesaticības izraisīšanu sabiedrībā.