• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Demontēs tirdzniecības centra «Minska» izkārtni

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 21:38, 13.03.2024


Rīgas vicemērs saņēmis apstiprinājumu no tirdzniecības centra "Minska" nomnieka un attīstītāja SIA "Apex Investments", ka no 14.marta sāksies centra galvenās izkārtnes "Minska" demontāžas darbi, aģentūru LETA informēja vicemēra padomniece Elīna Bērziņa.


Foto: LETA

Vicemērs bija vērsies pie viena no tirdzniecības centra "Minska" nomniekiem- SIA "Apex Investments" ar aicinājumu mainīt šī centra galveno izkārtni atbilstoši šā brīža ģeopolitiskajai situācijai, stiprināt Rīgas pilsētvidi nacionālajās vērtībās.

Vicemērs norāda, ka aicinās arī citas juridiskās personas - īpašnieku SIA "AMG" un nomnieku SIA "MARIV" sekot līdzi SIA "Apex Investments" un veikt pārējo uzrakstu "Minska" un "Minskas centrs" demontāžu no ēkas, kā arī piedalīties paša tirdzniecības centra nosaukuma maiņā.

Demontāžas darbi varētu ilgt līdz šī gada 18.martam.

Bērziņa atgādina, ka pašvaldība šogad pieņēmusi lēmumu par vairāku ielu nosaukumu pārdēvēšanu, lai Rīgas pilsētā nebūtu ielu nosaukumi, kas būtu saistāmi ar Krieviju. Piemēram, tika nolemts pārsaukt Maskavas ielu par Latgales ielu un Lastādijas ielu, Puškina ielu par latviešu valodnieka Kārļa Mīlenbaha ielu, Turgeņeva ielu par latviešu gleznotāja Vilhelma Purvīša ielu, Ļermontova ielu par latviešu dzejnieka Viļa Plūdoņa ielu, Gogoļa ielu par latviešu žurnālistes, izdevējas un sabiedriskās darbinieces Emīlijas Benjamiņas ielu, Lomonosova ielu par Valērijas Seiles ielu, kas bija pirmā sieviete Latvijas valdībā - izglītības ministra biedre, Latgales latviešu kongresa rīkotāja, Latgales zemes padomes sekretāre, Tautas Padomes locekle un Satversme sapulces deputāte.

Tāpat pārdēvēta Tipogrāfijas iela par Augusta Spariņa ielu - militārista (lidotāja) vārdā, kas piedalījies Bermonta armijas izdzīšanā no Pārdaugavas, dzimis un dzīvojis Torņakalnā un bijis Lāčplēša ordeņa kavalieris. Bijusī Latgales iela pārdēvēta par Jāņa Klīdzēja ielu, kurš bija ievērojams latviešu rakstnieks un dzejnieks no Latgales.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas resursi un nodokļi aizplūst pāri robežām

Tā kā Eiropas Savienības valstu robežas ir atvērtas un iedzīvotāji tās var šķērsot brīvi, tad viņi to bieži arī dara. Ļoti bieži, tas notiek tādēļ, ka šķērsot robežu vilina cenas, tas, ka blakus valstī tas vai cits produkts maksā lētāk.

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Pēc ziemas sakopti 99% Rīgas ielu brauktuvju

Rīgas ielās turpinās smilšu savākšana pēc ziemas sezonas, un kopumā esot sakopti 99% brauktuvju, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Sabiedrība Ķirsis ierosina atrast citu vietu Lucavsalas mazdārziņu lietotājiem

Līdz ar plāniem Lucavsalā būvēt jaunu futbola stadionu nākotnē varētu notikt sarunas par kādas citas vietas ierādīšanu cilvēkiem, kuri izmanto Lucavsalas mazdārziņus, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pieļāva Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV).

Interesanti fakti Vieglajam transportam atjauno satiksmi pār Altonavas ielas pārvadu Rīgā

Šodien plkst.18 satiksmei tiks atvērs Altonavas ielas pārvads Rīgā, taču tiks noteikti atsevišķi ierobežojumi, informēja Rīgas domē.

Ekonomika Lietuvas uzņēmums prasīs Rīgas domei atlīdzināt zaudējumus

Lietuvas nekustamo īpašumu attīstītājs "Sirin Development" prasīs Rīgas domei atlīdzināt zaudējumus, kas radīti, atceļot 22 zemesgabalu pie lidostas izsoli, pavēstīja "Sirin Development" valdes loceklis Laurīns Kuzavs.