• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Sāksies Siliņas darba vizīte ASV

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 08:03, 11.03.2024


Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) šodien sāks darba vizīti ASV, aģentūru LETA informēja Ministru kabineta pārstāvji.


Foto: LETA

Vizītes laikā līdz 14.martam Siliņa piedalīsies ANO Sieviešu statusa komisijas 68.sesijā, tiksies ar ANO ģenerālsekretāru Antoniu Gutērrešu, kā arī ar augstām ASV amatpersonām, Kongresa locekļiem, uzņēmēju pārstāvjiem un Latvijas diasporu.

Ņujorkā paredzēta Ministru prezidentes uzruna ANO Ģenerālajā asamblejā, piedaloties pasaules lielākajā dzimumu līdztiesības forumā - Sieviešu statusa komisijas sesijā.

Tiekoties ar valstu un ANO pārstāvjiem Ņujorkā šodien un 12.martā, Siliņa plānojusi uzsvērt nepieciešamību sniegt visa veida atbalstu Ukrainai arī ANO līmenī, dzimumu līdztiesības un sieviešu tiesību nozīmi, vērst uzmanību Krievijas noziegumiem pret Ukrainas sievietēm un gūt atbalstu Latvijas kandidatūrai ANO Drošības padomes vēlēšanās 2025.gada jūnijā.

Savukārt Vašingtonā premjerministrei plānots pārrunāt šī gada jūlijā ASV paredzēto NATO Vašingtonas samitu, kurā gaidāmi Latvijas drošībai būtiski lēmumi, kā arī stiprināt ASV un Latvijas stratēģisko partnerību, ekonomisko sadarbību un veicināt atbalstu Ukrainai.

13.martā un 14.martā Siliņai paredzētas tikšanās ar ASV Senāta Ārlietu komitejas priekšsēdētāju Bendžaminu Kārdinu, ASV Kongresa Pārstāvju palātas Baltijas valstu atbalsta grupas kongresmeņiem, citām ASV amatpersonām, uzņēmēju pārstāvjiem, vadošo ASV domnīcu vadību un Latvijas diasporu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saudzēsim Latvijas nēģus: līdz jūlijam makšķerēt aizliegts (+VIDEO)

Baltijas jūrā ietekošās upes ar to baseiniem ir nozīmīgākās nārstošanas vietas.

Sabiedrība Latvijas resursi un nodokļi aizplūst pāri robežām

Tā kā Eiropas Savienības valstu robežas ir atvērtas un iedzīvotāji tās var šķērsot brīvi, tad viņi to bieži arī dara. Ļoti bieži, tas notiek tādēļ, ka šķērsot robežu vilina cenas, tas, ka blakus valstī tas vai cits produkts maksā lētāk.

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Lasiet arī

Pasaule Atcelta ASV Kongresa pārstāvju vizīte Latvijā

Atcelta pirmdien, 22.aprīlī, plānotā ASV Kongresa pārstāvju vizīte Latvijā un plānotā tikšanās ar Latvijas Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV), informēja Valsts kanceleja.

Sabiedrība Pirmdien Siliņa informēs par ārlietu ministra amata kandidātu

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) pirmdien, 15.aprīlī plkst.9 preses brīfingā informēs par ārlietu ministra amata kandidātu, pavēstīja Valsts kanceleja.

Sabiedrība Siliņa šodien sāks pildīt ārlietu ministra pienākumus

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) šodien uz laiku sāks pildīt ārlietu ministra pienākumus, aģentūru LETA informēja Ministru kabineta pārstāve Santa Jirgensone.

Sabiedrība Šonedēļ, visticamāk, Saeimā netiks lemts par ārlietu ministra kandidātu

Šonedēļ par gaidāmo ārlietu ministra amata kandidātu Saeimā, visticamāk, vēl netiks lemts, pēc koalīcijas sanāksmes apliecināja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).