• Lita,
  • Sibilla,
  • Teika
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vardarbībai patīk klusums

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 17:55, 07.03.2024


Rīt notiks sieviešu gajiens pret vardarbību.



Šī gada 8.martā, Sieviešu dienā, biedrība "Centrs MARTA" rīko jau sesto Sieviešu Solidaritātes Gājienu pret vardarbību. Gājiena sākums būs 12:00 pie Brīvības pieminekļa. Pēc uzrunām no Brīvības pieminekļa laukuma gājiens virzīsies pa Kaļķu ielu, tad līdz Doma laukumam, tad gar Saeimu un noslēgsies Jēkaba laukumā. Šī gada gājienā vēlamies uzsvērt, cik būtiski ir vērsties pēc atbalsta un palīdzības vardarbības ģimenē un vardarbības pret sievietēm gadījumos, kā arī rīkoties, ja redzam, ka mūsu līdzcilvēki cieš. Gājiena mērķis ir aicināt katru individuāli un mūs kā sabiedrību kopumā, izdarīt izvēli par labu rīcībai, jo mēs zinām - vardarbībai patīk klusums.

Šogad Sieviešu solidaritātes gājienu uzsāksim ar runām no profesionāļiem un aktīvistiem, kuru ikdiena ir saistīta ar vardarbības pret sievietēm izskaušanu.

2023.gadā tika sperti lieli soļi vardarbības apkarošanas jomā, ieskaitot vairāku likumu grozījumus, sociālo pakalpojumu paplašināšanos, un, protams, Stambulas konvencijas ratifikāciju. Taču vienīgais veids, kā varam sabiedrībā patiesi iedzīvināt šīs normas un izmaiņas, un panākt vardarbības izskaušanu, ir turpināt būt aktīviem, skaļiem un neatlaidīgiem, izceļot šīs problēmas klātesamību Latvijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Lasiet arī