• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgas dome meklēs veidus darba attiecību izbeigšanai ar Vaivodu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:56, 06.03.2024


Rīgas domē šodien plānots pieņemt lēmumu par līdzšinējā Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora pienākumu izpildītāja Jāņa Vaivoda atstādināšanu uz trim mēnešiem, lai šajā laikā meklētu juridiski korektu veidu darba attiecību izbeigšanai, intervijā TV3 pastāstīja Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).


Foto: LETA

Tālāk plānots izsludināt atklātu konkursu uz departamenta vadītāja vietu, savukārt pašā departamentā iecerēts veikt virkni darbinieku rotāciju.

Savu atbildību par Vaivoda iespējamajām nelikumīgajām darbībām Ķirsis nesaskata, jo "nevaru katram darbiniekam ielīst galvā".

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pirmstiesas izmeklēšanā pārbauda ziņas, ka līdzšinējais Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora pienākumu izpildītājs, iespējams, izteicis kukuļa lielā apmērā piedāvājumu citai valsts amatpersonai, lai tā izmantotu savu dienesta stāvokli un pieņemtu labvēlīgu lēmumu kukuļa piedāvātāja interesēs.

Piedāvātā kukuļa summa esot ne mazāk kā 50 000 eiro. Divām kriminālprocesā iesaistītām personām ir tiesības uz aizstāvību.

KNAB ir atzinis, ka pirmstiesas izmeklēšana nav saistīta ar Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta ikdienas darbību. Latvijas Televīzija vēstīja, ka aizdomas uz Vaivodu krīt par kukuļa piedāvājumu tā dēvētajā "lidostas zemes lietā". Vaivods kukuli esot piedāvājis Ķirša biroja bijušajam darbiniekam, pašreizējam satiksmes ministra Kaspara Briškena ("Progresīvie") padomniekam Jānim Meirānam.

Rudenī Vaivods esot vērsies pie bijušā kolēģa Meirāna, ieminoties, ka būtu labi, ja Satiksmes ministrija (SM) atteiktos no savām pretenzijām uz zemi pie lidostas, informētu par to investoru, un līdz ar to vairs nebūtu šķēršļu zemesgabalus nostiprināt zemesgrāmatā. Tikšanās un saziņa esot notikusi dažu mēnešu garumā. Kādā brīdī esot izskanējusi arī iespējamā kukuļa summa - 50 000 eiro par vajadzīgo vēstuli no SM.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas resursi un nodokļi aizplūst pāri robežām

Tā kā Eiropas Savienības valstu robežas ir atvērtas un iedzīvotāji tās var šķērsot brīvi, tad viņi to bieži arī dara. Ļoti bieži, tas notiek tādēļ, ka šķērsot robežu vilina cenas, tas, ka blakus valstī tas vai cits produkts maksā lētāk.

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Pēc ziemas sakopti 99% Rīgas ielu brauktuvju

Rīgas ielās turpinās smilšu savākšana pēc ziemas sezonas, un kopumā esot sakopti 99% brauktuvju, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Sabiedrība Ķirsis ierosina atrast citu vietu Lucavsalas mazdārziņu lietotājiem

Līdz ar plāniem Lucavsalā būvēt jaunu futbola stadionu nākotnē varētu notikt sarunas par kādas citas vietas ierādīšanu cilvēkiem, kuri izmanto Lucavsalas mazdārziņus, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pieļāva Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV).

Interesanti fakti Vieglajam transportam atjauno satiksmi pār Altonavas ielas pārvadu Rīgā

Šodien plkst.18 satiksmei tiks atvērs Altonavas ielas pārvads Rīgā, taču tiks noteikti atsevišķi ierobežojumi, informēja Rīgas domē.

Ekonomika Lietuvas uzņēmums prasīs Rīgas domei atlīdzināt zaudējumus

Lietuvas nekustamo īpašumu attīstītājs "Sirin Development" prasīs Rīgas domei atlīdzināt zaudējumus, kas radīti, atceļot 22 zemesgabalu pie lidostas izsoli, pavēstīja "Sirin Development" valdes loceklis Laurīns Kuzavs.