• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā 32% iedzīvotāju regulāri finansiāli atbalsta tuviniekus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 17:56, 05.03.2024


Latvijā 32% iedzīvotāju regulāri sniedz finansiālu palīdzību ģimenes locekļiem, draugiem vai paziņām, taču salīdzinājumā ar gadu iepriekš ir pieaudzis to cilvēku īpatsvars, kuri vairs nevar sniegt atbalstu līdzšinējā apmērā, informē bankas "Citadele" pārstāvji, atsaucoties uz 2023. un 2024.gada janvārī veiktajām Baltijas iedzīvotāju aptaujām.


Foto: LETA

Latvijā tuviniekus finansiāli atbalsta 32% un dara to tādā pašā apjomā kā pirms gada. Šī iedzīvotāju daļa Latvijā ir lielāka nekā kaimiņvalstīs - Lietuvā regulāru atbalstu tuviniekiem sniedz 26%, bet Igaunijā - 18%.

Vēl lielākā apjomā nekā līdz šim tuviniekus ir spējīgi atbalstīt 4% respondentu Latvijā, kā arī 2% Lietuvā un 1% Igaunijā.

Visbiežāk tuviniekiem finansiālu atbalstu sniedz iedzīvotāji vecumā no 40 līdz 49 gadiem, Pierīgas iedzīvotāji un tie, kas ikdienā strādā kā vadītāji un kvalificēti speciālisti.

Aptaujas dati liecina, ka Latvijā no 19% līdz 22% ir pieaudzis to iedzīvotāju īpatsvars, kuri ekonomisko apstākļu dēļ nevar atbalstīt tuviniekus tādā pašā apjomā kā līdz šim.

Savukārt aptuveni katrs desmitais Baltijas iedzīvotājs šobrīd nevar finansiāli palīdzēt tuvākajiem, jo atbalstu saņem pats - tā norādījuši 9% Latvijā, 8% Lietuvā un 15% Igaunijā.

Visbiežāk finansiālu atbalstu no tuviniekiem Latvijā saņem studenti (28%) un bezdarbnieki, kuri ir darba meklējumos (23%).

Salīdzinoši liela iedzīvotāju daļa nesniedz finansiālu atbalstu nevienam - šādi atbildējuši 15% Latvijā, 17% Igaunijā un 23% Lietuvā.

Savukārt 15% Latvijā, 20% Lietuvā un 22% Igaunijā norādījuši, ka tuvinieku lokā nav neviena, kuram šobrīd nepieciešams finansiāls atbalsts.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvija ar 150 000 eiro atbalstīs palestīniešus un Izraēlas iedzīvotājus

Latvija ar 150 000 eiro atbalstīs palestīniešus un Izraēlas iedzīvotājus, veicot iemaksu ANO Palestīnas bēgļu palīdzības un darba aģentūras Tuvajos Austrumos (UNRWA), Pasaules Pārtikas programmas (WFP) un Izraēlas Sarkanā vairoga ("Magen David Adom") budžetā, lai sniegtu atbalstu palestīniešu un Izraēlas iedzīvotājiem, reaģējot uz pašreizējo saspīlējumu un humāno krīzi Tuvajos Austrumos.

Sabiedrība Sākta pieteikšanās ES ārkārtas atbalstam augļkopjiem un lopkopjiem

Sākta pieteikšanās Eiropas Savienības (ES) ārkārtas atbalstam augļkopjiem un lopkopjiem par šī gada zaudējumiem ekonomisko un klimatisko apstākļu dēļ, informē Zemkopības ministrijā (ZM).

Sabiedrība Pagarina bērnu pārtikas atbalstu līdz 2024.gada janvāra beigām

Valdība šodien lēmusi pagarināt bērnu pārtikas atbalstu līdz 2024.gada janvāra beigām.

Sabiedrība Valsts atbalstīs hipotekāro kredītu ņēmējus ar maksājumu virs 20% no ienākumiem

Valsts varētu atbalstīt tos hipotekāro kredītu ņēmējus, kuru maksājumi pārsniedz 20% no viņu ienākumiem, tomēr vienlaikus šāda kārtība neattiektos uz ģimenēm ar bērniem, kurām atbalstu varētu sniegt neatkarīgi no maksājuma lieluma attiecībā pret ienākumiem, paredz šodien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā izskatīšanai otrajā lasījumā atbalstītie grozījumi Patērētāju tiesību aizsardzības likumā.