• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Mārupes domes deputāti atbalsta Babītes novada nodalīšanu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:18, 28.02.2024


Mārupes novada domes deputāti atbalsta Babītes novada nodalīšanu no Mārupes novada.


Babītes novada pašvaldības kultūrizglītības centrs Piņķos.
Foto: LETA

Šodien, domes sēdē skatot jautājumu par iedzīvotāju iniciatīvu, lielākā daļa deputātu pauda atbalstu Mārupes novada sadalīšanai.

Kā deputātiem skaidroja Mārupes Mērs Andrejs Ence (LRA), šis lēmums tikšot nosūtīts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai un Saeimas frakcijām, kuras ir prasījušas šādu domes lēmumu.

Kā ziņots, otrdien Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Administratīvi teritoriālās reformas rezultātu izvērtēšanas apakškomisijas sēdē tika skatīts jautājums par iniciatīvu "Atdalīt Babītes novadu no Mārupes novada".

Komisijas sēdē tika izskaidrots, ka novadu teritorijas var grozīt ar valdības lēmumu. Savukārt pieņemt lēmumus par tik būtiskām izmaiņām, kā esošo novadu sadalīšana un jaunu novadu izveidošana, var tikai ar Saeimas lēmumu.

Līdz ar to, ja tiks skatīti grozījumi Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā un tiks iesniegts priekšlikums par Mārupes novada sadalīšanu, Saeimas deputātiem tas būšot jāizskata.

Kā liecina informācija portālā "Manabalss.lv", līdz trešdienas pusdienlaikam bija savākti 3077 paraksti par iniciatīvu atdalīt Babītes novadu no Mārupes novada.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Sabiedrība CSDD tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Sabiedrība Kā ārzemnieki dienēs Latvijas armijā (+VIDEO)

Aizsardzības ministrija paredzējusi mainīt Militārā dienesta likumu, lai palielinātu karavīru skaitu.

Sabiedrība Miris kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis

80 gadu vecumā mūžībā devies kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs, 5. un 6.Saeimas deputāts Alfreds Čepānis, informē parlamentā.

Lasiet arī

Sabiedrība Sagatavots likumprojekts par Varakļānu un Madonas novada apvienošanu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija sagatavojusi likumprojektu par Varakļānu un Madonas novada apvienošanu, liecina informācija tiesību aktu portālā TAP.

Sabiedrība Pašvaldību reformas ietvaros atjaunoti autoceļi vairāk nekā 400 kilometru garumā

Ieguldot Ministru kabineta piešķirtos valsts budžeta līdzekļus administratīvi teritoriālās reformas īstenošanas atbalstam, pērn atjaunoti vietējo un reģionālo autoceļu posmi vairāk nekā 400 kilometru garumā, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļā.

Sabiedrība Piecas pilsētas var apvienot ar piegulošajiem novadiem

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, kas paredz no 2025.gada valstspilsētas Daugavpili, Jelgavu, Liepāju, Rēzekni un Ventspili apvienot ar tām piegulošajiem novadiem.

Sabiedrība Piedāvā Daugavpili, Jelgavu, Liepāju, Rēzekni un Ventspili apvienot ar novadiem

Lai izpildītu Satversmes tiesas (ST) spriedumu atziņas attiecībā uz administratīvi teritoriālo reformu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) piedāvā no 2025.gada valstspilsētas Daugavpili, Jelgavu, Liepāju, Rēzekni un Ventspili apvienot ar tām piegulošo novadu.