• Dailis,
  • Herberts,
  • Umberts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgas Dzemdību nams zem sitiena? Ko piedāvā ministrs?

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 16:13, 21.02.2024

Andris Ērglis


Veselības ministrija (VM) ir vērsusies pie Rīgas pašvaldības, aicinot pašvaldību būtiski mainīt traumatoloģijas pacientu aprūpi Rīgā un apšaubot "Rīgas Dzemdību nama" atbilstību mūsdienu prasībām.



Vēl 2010. gadā valsts izveda valsts vecāko slimnīcu - Rīgas 1. slimnīcu - no diennakts stacionāru izlādes.

Taču klīniku toreiz izdevās glābt, pārvēršot to par pilsētas dienas stacionāru. Turpmākajos gados notikuši vairākkārtēji mēģinājumi valstij šo slimnīcu “atdot” valstij, proti - atjaunot kā daudzprofilu diennakts stacionāru, tomēr tālāk par sarunām lieta nav virzījusies.
Savukārt jaunais VM vadītājs Hosams Abu Meri nolēmis iet 2010. gada kalnu reformatoru pēdās un... tādā pašā veidā, kā savulaik 1. slimnīcu, “reformēt” arī Rīgas 2. slimnīcu.

Savā vēstulē Rīgas mēram vilnim Ķirsim ministrs tiešā tekstā saka, ka traumatoloģijas un ortopēdijas pakalpojumus uz valsts rēķina plānots koncentrēt Austrumu slimnīcā un Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā.

Savukārt Rīgas 2. slimnīcu piedāvā pārvērst par stacionāru palīdzības sniegšanai hroniskiem slimniekiem - tātad būtībā par sociālo iestādi.

Taču arī tas vēl nav viss - ministrs paziņo, ka Rīgas Dzemdību nama sniegtie pakalpojumi dzemdētājām un pirmsdzemdību aprūpē neatbilst mūsdienu prasībām! Ko tas nozīmē? Laikam drīzumā VM lems, ka apmaksāt Dzemdību nama pakalpojumus no budžeta nav lietderīgi?

Ja kurš ir aizmirsis, tad atgādināsim: veselības ministrs un Rīgas mērs ir vienpartijas biedri. Tas laikam tā “Jaunās Vienotības” pārstāvis Abu Meri vēlas “palīdzēt” partijas biedram Ķirsim sagatavoties galvaspilsētas pašvaldības vēlēšanām, kas notiks jau pēc gada un trim mēnešiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Sabiedrība Latvijas peldvietas saņems «Zilos karogus»

Rīgā, vides izglītības konceptvietā "Šūna", šodien plkst.11 notiks "Zilā karoga" svinīgā pasniegšana, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Sabiedrība Ūdens temperatūra upēs un ezeros vietām pakāpusies līdz +17 grādiem

Agrā piektdienas rītā augstākā ūdens temperatūra Latvijas ūdenstilpēs bija +17 grādi Rāznas ezerā pie Kaunatas un Lielupē pie Mežotnes, kā arī +17,5 grādi Mūsā pie Bauskas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Veselība Izdevumi par recepšu zālēm varētu samazināties par apmēram 15 - 20%!

To ir paredzēts panākt, pārskatot pieļaujamo zāļu piecenojumu apmēru, kā arī palielinot valsts noteikto kompensācijas apmēru kompensējamajiem medikamentiem.

Veselība Aptiekām draud bankrots un slēgšana

Zem sitiena vismaz 150 reģionālas aptiekas

Sabiedrība Abu Meri Dubaijā stāsta par klimata pārmaiņu ietekmi uz veselību

Klimata pārmaiņas galvenokārt ietekmē neaizsargātākās grupas - mazus bērnus, vecus cilvēkus, cilvēkus ar hroniskām slimībām vai invaliditāti, cilvēkus ar zemiem ienākumiem, Apvienoto Nāciju organizācijas (ANO) Klimata pārmaiņu konferencē COP28 uzsvēra Veselības ministrs Hosams Abu Meri.

Veselība Abu Meri plāno rīkot regulāras tikšanās ar VM padotības iestāžu vadītājiem

Veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) plāno rīkot regulāras tikšanās ar Veselības ministrijas (VM) padotības iestāžu vadītājiem, pavēstīja ministrijā.