• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgas dome nolemj likvidēt četras Rīgas pamatskolas

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 16:45, 21.02.2024


Rīgas dome šodien nolēma likvidēt četras pamatskolas un vienu bērnudārzu, bet vienu vidusskolu pārveidot par pamatskolu.


Foto: LETA

No šī gada 31.augusta tiks likvidēta Jankas Kupalas Rīgas Baltkrievu pamatskola, pievienojot to Rīgas 86.vidusskolai. Deputātiem tika skaidrots, ka šīs skolas jau pašlaik atrodas vienā ēkā un tām ir viens direktors.

Tiks likvidēta arī Rīgas Austrumu pamatskola, nododot vispārējās izglītības programmu īstenošanu Rīgas Reinholda Šmēlinga vidusskolai. Šī apvienošana ļaušot efektīvāk izmantot skolu infrastruktūru, pārceļot no Šmēlinga vidusskolas ēkas uz Austrumu pamatskolas ēku pamatskolas posmu, un turpmāk skola izmantos abas ēkas.

Tāpat šogad tiks likvidēta Rīgas Baltmuižas pamatskola, nododot vispārējās izglītības programmu īstenošanu Rīgas Iļģuciema pamatskolai. Pirmo gadu tikšot izmantotas abu skolu ēkas, ļaujot bērniem, kuri sākuši mācīties Baltmuižas pamatskolā, mācības turpināt tajā pašā ēkā. Taču vēlāk skolas vadība risinās jautājumu par vienas skolas infrastruktūras izmantošanu.

Plānots likvidēt arī Rīgas Sergeja Žoltoka pamatskolu, nododot vispārējās izglītības programmu īstenošanu Rīgas 93.vidusskolai. Turpmāk skola izmantos abas skolu ēkas, pašreizējā Žoltoka pamatskolas ēkā koncentrējot sākumskolas izglītības posmu.

Rīgas dome šodien nolēma no 1.septembra Rīgas 75.vidusskolu pārveidot par pamatskolu. Jau pašlaik Rīgas 75.vidusskolā neesot 10. un 11. klases, līdz ar to šogad, mācības beidzot 12.klasei, skolas tips tiks mainīts uz pamatskolu.

Savukārt no nākamā gada šāds liktenis skars vēl sešas galvaspilsētas vidusskolas. No 2025.gada 1.septembra iestādes tips un nosaukums no vidusskolas uz pamatskolu tiks mainīts Rīgas 15.vidusskolai, Rīgas 47.vidusskolai, Rīgas 86.vidusskolai, Rīgas 89.vidusskolai, Rīgas Anniņmuižas vidusskolai un Rīgas Ķengaraga vidusskolai.

Arī šajās skolās vidusskolas posmā vairs nav 10.klases.

Ar 31.augustu tiks likvidēta Rīgas pirmsskolas izglītības iestāde "Saulespuķe", pievienojot to Rīgas Daugavas pamatskolai.

Savukārt no 1.septembra tiks dibināta jauna Rīgas pirmsskolas izglītības iestāde "Auseklītis" Mežciema ielā 41, kas pārņems Bērnu un jauniešu centra "IK Auseklis" pirmsskolas izglītības programmu īstenošanu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Sabiedrība Līdz ar vasaras tuvošanos pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā

Līdz ar vasaras tuvošanos, kas nozīmē ceļu būvniecībai labvēlīgāku laika apstākļu iestāšanos, pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā, un patlaban ar satiksmes ierobežojumiem remontdarbu dēļ jārēķinās jau 29 valsts ceļu posmos, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība Applūst upju palienes; nākamnedēļ ūdens līmenis pazemināsies

Pēdējo dienu spēcīgo nokrišņu ietekmē upēs turpinās ūdens līmeņa kāpums un plašāk applūst palienes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Lasiet arī

Sabiedrība Pieaug nepietiekamu valsts valodas zināšanu dēļ atbrīvoto skolotāju skaits

Nepietiekamu valsts valodas zināšanu dēļ kopš šī mācību gada sākuma no amata pienākumu pildīšanas atbrīvoti jau 45 pedagogi, liecina Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) apkopotā informācija.

Sabiedrība Kas jādara, lai Jūsu bērns mācītos Jūrmalā (+VIDEO)

Iesniegumu var iesniegt klātienē vai elektroniski.

Sabiedrība Pēc emocionālām debatēm Jūrmalas dome nolemj reorganizēt divas skolas

Pēc emocionālām debatēm Jūrmalas dome ceturtdien pieņēma lēmumu reorganizēt Jaundubultu pamatskolu un Pumpuru vidusskolu, izveidojot jaunu Pumpuru vidusskolu.

Sabiedrība Šogad Rīgā tiks remontētas vairāk nekā 20 skolas

Šogad Rīgā tiks remontētas vairāk nekā 20 skolas, šodien preses konferencē par 2024.gada Rīgas pašvaldības budžetu teica Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA).