• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pret hibrīdo agresiju: jaunieši tiek iesaukti kiberkaraspēkā (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 16:21, 21.02.2024


Izaicinājumā var piedalīties ikviens Latvijas Republikas valstspiederīgais vecumā no 14 līdz 24 gadiem.


Šis izaicinājums ir valsts līmeņa sacensības jauniešiem.

Lai rosinātu jauniešu interesi par kiberdrošību, sekmētu viņu digitālās un kiberdrošības prasmes un kompetences, kā arī atlasītu labākos kandidātus dalībai Eiropas Savienības mēroga kiberdrošības sacensībās, šopavasar tiek rīkots Nacionālais kiberdrošības izaicinājums jauniešiem.

Eiropas kiberdrošības izaicinājuma (European Cybersecurity Challenge) nacionālo atlasi jeb Nacionālo kiberdrošības izaicinājumu atbilstoši Latvijas kiberdrošības stratēģijas (2023.–2026. gadam) 3. rīcības virzienam “Sabiedrības izpratne, izglītība un pētniecība” no 2024. gada organizē Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūciju (CERT.LV), Latvijas Universitāti un Zemessardzes Kiberaizsardzības vienību.

Šis izaicinājums ir valsts līmeņa sacensības jauniešiem, kurā tiks pārbaudītas zināšanas par kiberdrošību un spēju risināt dažādas sarežģītības uzdevumus kiberdrošības un kiberaizsardzības jomā.

Izaicinājumā var piedalīties ikviens Latvijas Republikas valstspiederīgais vecumā no 14 līdz 24 gadiem, kurš apgūst formālās izglītības programmu Latvijas Republikā akreditētajā pamatizglītības, vidējās izglītības vai augstākās izglītības iestādē.

Paredzēts, ka izaicinājums norisināsies tiešsaistē, Latvijas Universitātes platformā edu.lu.lv un tas noritēs trīs kārtās:

1. kārta – 2024. gada 8. martā;

2. kārta – 2024. gada 3. un 4. aprīlī;

3. kārta – 2024. gada 7. un 8. maijā.

Katrs reģistrēts dalībnieks būs tiesīgs piedalīties visās trīs izaicinājuma kārtās, risinot dažādas sarežģītības pakāpes uzdevumus. Lai piedalītos izaicinājumā, dalībniekam jāaizpilda tiešsaistes pieteikuma anketa, kas būs pieejama tīmekļa vietnē kibiz.lv no 2024. gada 19. februāra līdz 2024. gada 1. martam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Miris kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis

80 gadu vecumā mūžībā devies kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs, 5. un 6.Saeimas deputāts Alfreds Čepānis, informē parlamentā.

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Lasiet arī

Ekonomika Privātie uzņēmēji Latvijā saņems finansējumu dalībai kiberdrošībā (+VIDEO)

Noteikumi par konkrētas grantu programmas īstenošanu tiek virzīti atsevišķi.

Pasaule Pērn lielākajā daļā gadījumu kiberapdraudējuma avots bijusi Krievija - SAB

Pērn situācija Latvijas kibertelpā turpinājusi saglabāties stabila un uzbrukumu intensitāte, līdzīgi kā iepriekšējā gadā, ir bijusi mainīga - tie realizēti viļņveidīgi, turklāt lielākajā daļā gadījumu kiberapdraudējuma avots bijusi Krievija, pagājušā gada darbības pārskatā norādījis Satversmes aizsardzības birojs (SAB).

Pasaule Igaunijā atbrīvoti no apcietinājuma divi kriptokrāpniecībā apsūdzētie

Igaunijā atbrīvoti no apcietinājuma par pusmiljardu eiro vērtu krāpniecību darījumos ar kriptovalūtu apsūdzētie Sergejs Potapenko un Ivans Turigins, kuru izdošanu pieprasa ASV.

Pasaule ECB pārbaudīs banku spēju reaģēt uz kiberuzbrukumiem

Eiropas Centrālā banka (ECB) trešdien paziņoja, ka šogad pārbaudīs banku spēju reaģēt uz kiberuzbrukumiem, un šie būs pirmie šāda veida tā dēvētie banku stresa testi eirozonā.