• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latviešu zemnieki gatavi atgriezties protestos (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 10:26, 20.02.2024


Zemnieki pārmet finanšu ministram viņu prasību ignorēšanu.


Traktors - ierocis protestētājiem.

Tuvākās nedēļas būs izšķirošas, lai lemtu par lauksaimnieku nākamajiem soļiem, pauž lauksaimnieku protestu koordinators, biedrības “Zemnieku saeima” valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

"Jau esam informējuši, ka šī brīža ministrijas izstrādātā tiešsaistes atskaišu sistēma lietotājam nav draudzīga. Tā ir ar tehniskām nepilnībām, ikdienā lauksaimniekiem radot papildus problēmas. Kā arī, saskaņā ar Kopējās lauksaimniecības politikas Latvijas Stratēģisko plānu ir pieņemtas absurdas, sadrumstalotas un neloģiskas prasības lauksaimniekiem, kuru izpilde un tās pierādīšana (piemēram, fotofiksācija) prasa vērā ņemamus papildus resursu (laika, finanšu). Kā arī nereti reālajā dzīvē šīs prasības ir faktiski nerealizējamas. Ceram, ka nākamās nedēļas laikā šis jautājums tiks atspoguļots MK noteikumos", - tā Lazdiņš.

Ar Finanšu ministrijas pārstāvjiem ir diskutēts par metodiku, tai pat laikā PVN likmes atjaunošana konkrētai produktu grupai ir politisks lēmums. Diemžēl no Finanšu ministra Arvila Ašeradena puses lauksaimnieki joprojām tiek ignorēti, ziņoja vietne zemniekusaeima.lv.

Viņš uzsver, ka šobrīd ir “pozitīvi piesardzīgs” par sarunu gaitu ar Zemkopības ministru un ministrijas pārstāvjiem. Kā veiksmīgu var uzskatīt šīs nedēļas tikšanos ar Saeimas priekšsēdētāju Daigu Mieriņu. Tai pat laikā pēc tikšanās ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu joprojām vēl ir “atvērti jautājumi”.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī