• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Gājienā Rīgā kritizē Izraēlas politiku pret palestīniešiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 16:04, 17.02.2024


Policijas uzraudzībā šodien Rīgā notika gājiens "Palestīnas atbalstam", kurā bija pulcējušies vairāk nekā 100 cilvēki, novēroja aģentūra LETA.


Foto: LETA

Lai arī Valsts drošības dienests kritiski vērtēja šī pasākuma saskaņošanu, gājiens kopumā noritēja mierīgi.

Gājiena dalībnieki devās no Doma laukuma pa Jēkaba ielu uz Neatkarības laukumu. Sanākušie līdzi bija paņēmuši plakātus, kuros izteicas pārmetumus Izraēlai, piemēram, "Genocīds nav aizsardzība", "Free Palestine", "Viņi arī ir cilvēki" "Nē - genocīdam Gazā" un "Izraēla veic genocīdu". Daži gājiena dalībnieki nesa Palestīnas karogus.

Dalībnieki skandināja dažādus saukļus, tostarp, “Brīvu, brīvu Palestīnu” un “Eiropa finansē, Izraēla bombardē", "Par mieri" un "Rokas nost no bērniem Gazā", kā arī skandēja mūziku, kuras pavadījumā daļa dalībnieku dejoja.

Pirms gājiena tā rīkotāji bija izplatījuši paziņojumu, kurā pauda, ka akcijas mērķis esot solidaritātes izrādīšana Palestīnas iedzīvotājiem. Gājiena rīkotāji aicināja valsts amatpersonas un Latvijas iedzīvotājus izrādīt solidaritāti ar Palestīnas civiliedzīvotājiem un paust nosodījumu Izraēlai, kas īstenojot vardarbību arī pret civiliedzīvotājiem

Kā ziņots, pagājušā gada 7.oktobrī Palestīniešu islāmistu grupējumu "Hamas" un "Islāma džihāds" kaujinieki iebruka Izraēlā, noslepkavojot simtiem izraēliešu. Starp upuriem vairākums bija civilpersonas, un tikai daži desmiti bija karavīri. Teroristi sagrāba arī ķīlniekus, kas nogādāti Gazas joslā.

Izraēlas armija, reaģējot uz uzbrukumu, sāka triecienus Gazas joslā un joprojām veic sauszemes operāciju, kuras mērķis ir iznīcināt "Hamas" teroristu organizāciju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pretplūdu pasākumiem 11 pašvaldībām būs pieejams aptuveni 41 miljons eiro

Valdība otrdien, 30.aprīlī, plāno skatīt jautājumu par pretplūdu pasākumu otrās atlases kārtas noteikumiem, kas paredz 11 pašvaldībām piešķirt 40 986 358 eiro.

Sabiedrība Rīgā plāno izstrādāt apkaimju centru konceptplānu

Rīgā par nepilniem 200 000 eiro plānots izstrādāt apkaimju centru konceptplānu, liecina nākamās nedēļas Pilsētas attīstības komitejas sēdē deputātiem iesniegtā informācija.

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Sabiedrība Rīgas pils Svētā Gara tornī pacels ES karogu

Atzīmējot 20.gadadienu kopš Latvijas iestāšanās blokā, trešdien, 1.maijā, plkst.7.40 Rīgas pilī notiks svinīgā godasardzes ceremonija un Eiropas Savienības (ES) karoga pacelšana Rīgas pils Svētā Gara tornī.

Lasiet arī

Pasaule Izraēlas armija pabeigusi divas nedēļas ilgušo operāciju al Šifas slimnīcā Gazā

Izraēlas armija pirmdienas rītā pabeigusi divas nedēļas ilgušo operāciju Gazas pilsētā esošajā al Šifas slimnīcā.

Pasaule ASV un Izraēlas aizsardzības ministri apspriedīs karu Gazas joslā

ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins šodien tiksies ar Izraēlas aizsardzības ministru, lai apspriestu Izraēlas karu ar palestīniešu teroristu grupējumu "Hamās" Gazas joslā, plānoto operāciju Rafahā un iespējas atteikties no tās.

Pasaule ASV piedāvā Drošības padomei rezolūciju par tūlītēju pamieru Gazas joslā

ASV piedāvā ANO Drošības padomes rezolūcijas projektu, kurā aicināts uz tūlītēju uguns pārtraukšanu Gazas joslā, kas būtu saistīta ar ķīlnieku atbrīvošanu, pavēstīja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

Pasaule Izraēlas operācijā Gazas al Šifas slimnīcā likvidēti 90 kaujinieki

Izraēlas armijas operācijā Gazas pilsētā esošajā al Šifas slimnīcā līdz šim likvidēti aptuveni 90 teroristi, trešdien paziņojusi armija.