• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nedēļas otrajā pusē daudz līs un celsies ūdens līmenis upēs

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:00, 14.02.2024


Tuvākajās dienās Latvijā būs daudz nokrišņu, pārsvarā gaidāms lietus. Gaiss kļūs siltāks, bet nedēļas beigās piesals, liecina jaunākās laika prognozes.


Foto: LETA

Ceturtdien valsts rietumu un centrālajā daļā nedaudz līs, vietām gaidāms slapjš sniegs, savukārt ceturtdienas vakarā un naktī uz piektdienu austrumu novados prognozēta stipra snigšana. Lielāks nokrišņu daudzums gaidāms piektdien un sestdien, kad galvenokārt līs, bet jau sestdienas vakarā sāks piesalt. Visticamāk, svētdien uzspīdēs saule un tikai vietām īslaicīgi snigs.

Piektdien Kurzemē un Zemgalē, sestdien naktī un no rīta arī citviet valstī gaiss iesils līdz +5..+8 grādiem. Sagaidāms, ka sestdien brāzmainu dienvidrietumu vēju nomainīs ziemeļrietumu vējš, tādēļ jau sestdienas vakarā gaisa temperatūra var noslīdēt zem nulles.

Svētdien un nākamās nedēļas sākumā Latvijas austrumu daļā valdīs neliels sals, citviet valstī gaisa temperatūra dienas laikā pakāpsies līdz nullei vai nedaudz augstāk, nokrišņu būs maz. Atbilstoši pašreizējām prognozēm nākamās nedēļas otrajā pusē gaiss kļūs siltāks un palaikam gaidāmi nokrišņi.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem patlaban daudzās upēs valsts rietumu un dienvidu daļā ūdens līmenis paaugstinās, bet tas pārsvarā saglabājas zemāks nekā februāra sākumā. Kurzemes upēs praktiski nav ledus, citviet saglabājas vidēji 11-22 centimetrus biezs ledus, Alūksnes ezerā ledus biezums palielinājies līdz 39 centimetriem.

Straujākais ūdens līmeņa kāpums upēs gaidāms šīs nedēļas nogalē. Hidrologi prognozē, ka Lielupes baseina upēs gaidāma plašāka palieņu applūšana, tas var notikt arī citos upju baseinos. Dažviet iespējama ledus iešana un krasas ūdens līmeņa svārstības.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Daļā peldvietu ūdens temperatūra saglabājas tuvu 20 grādiem

Lielākajā daļā Latvijas upju un ezeru ūdens temperatūra ir 15..20 grādi, siltākais ūdens saglabājas ezeros un Pļaviņu ūdenskrātuvē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Pasaule Plūdos Centrāleiropā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 16

Vētras "Boriss" izraisītajos plūdos Centrāleiropā bojāgājušo cilvēku skaits pirmdien pieaudzis līdz 16.

Sabiedrība Otrdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā sasniegs +26 grādus

Otrdienas pēcpusdienā Latvijā gaiss sasils līdz +23..+26 grādiem, vietām piekrastē temperatūra svārstīsies ap +20 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Visu nedēļu gaidāms sauss laiks

Laikapstākļus Latvijā šonedēļ noteiks liels anticiklons, tādēļ nav gaidāmi nokrišņi, prognozē sinoptiķi.