• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Elektroautobusu piegādes kavējumu dēļ «Rīgas satiksmei» būs jāsedz 650 031 eiro

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 23:49, 13.02.2024


Valdība otrdien atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavoto noteikumu projektu, kas paredz nodrošināt iespēju pabeigt projektu par 35 elektroautobusu iegādi Rīgā pēc 2023.gada 31.decembra par Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" līdzekļiem 650 031 eiro apmērā.



SM norāda, ka pērn novembrī sākta elektroautobusu piegāde Rīgai, norādot, ka līdz 2023.gada decembra vidum Rīgā piegādāti visi 35 elektroautobusi.

Savukārt līdz 2023.gada decembra beigām ekspluatācijā nodoti 23 elektroautobusi, tādējādi projekta īstenošanas termiņā ekspluatācijā nebija nodoti 12 elektroautobusi.

SM skaidro, ka, ievērojot projekta īstenošanas gaitu un projektā veiktās izmaksas līdz 2023.gada beigām, projektā attiecināmo izmaksu summa ir 17,301 miljons eiro, tostarp 14,706 miljoni eiro Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda līdzfinansējums un privātās attiecināmās izmaksas 2,595 miljoni eiro.

Tādējādi faktiskā projekta attiecināmo izmaksu summa ir par 4,077 miljoniem eiro mazāka nekā "Rīgas satiksmes" un Centrālās finanšu un līguma aģentūras (CFLA) noslēgtajā līgumā par projekta īstenošanu. Tostarp elektroautobusu piegādes līguma summa ir par 2,473 miljoniem eiro mazāka nekā plānots, kā arī "Rīgas satiksme" piemēroja līgumsodus 954 242 eiro apmērā par elektroautobusu piegādes kavējumiem.

Tādējādi elektroautobusu piegādes kavējumu dēļ "Rīgas satiksme" līdz 2023.gada beigām nevarēja veikt gala norēķinus par 12 elektroautobusu iegādi 650 031 eiro apmērā, tostarp ES Kohēzijas fonda līdzfinansējums 552 526 eiro apmērā un privātās attiecināmās izmaksas 97 505 eiro apmērā, un šī summa "Rīgas satiksmei" būs jāsedz no saviem līdzekļiem.

Valdība pieņēma zināšanai, ka "Rīgas satiksme" var pabeigt projektu ne vēlāk kā līdz 2026.gada 31.oktobrim ar savu finansējumu.

SM atgādina, ka projekta mērķis ir elektrotransporta īpatsvara palielināšana ikdienas sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanā Rīgā un palielināts pasažieru skaits, kuri izmanto videi draudzīgu sabiedrisko transportu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība  Vārda brīvības ierobežojumi rada nelaimīgas sabiedrības

Svinot pasaules preses brīvības dienu, ko ik gadu atzīmē 3.maijā, eksperti aicina būt modriem un atcerēties, ka preses brīvībai ir būtiska loma iekļaujošas sabiedrības veidošanā un demokārtijas stiprināšanā.

Sabiedrība Atbalsta grozījumus par valsts valodas zināšanu arī citiem Krievijas pilsoņiem

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Imigrācijas likumā, ar kuriem valsts valodas zināšanu prasību plānots piemērot vēl papildu dažiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu.

Sabiedrība Maznodrošinātas mājsaimniecības azbestu saturošu šīferi var nodot bez maksas

Vides aizsardzības un reģionālā attīstības ministrijas (VARAM) kampaņas "Ļauj vecajam azbesta jumtam aizbraukt!" laikā trūcīgas un maznodrošinātas mājsaimniecības var nodot azbestu saturošu šīferi bez maksas, informē VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Sabiedrība Nosaukta summa, kāda nepieciešama patvertņu izveidošanai

Latvijā patvertņu un vietu, kur patverties, atjaunošanai vai izveidošanai indikatīvi būtu nepieciešami kā minimums 98 679 900 eiro, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) ziņojuma projekts valdībai.

Lasiet arī

Interesanti fakti SM rosina atvieglot nosacījumus autobusa vadītāja apliecības iegūšanai

Satiksmes ministrija (SM) rosina atvieglot nosacījumus, lai varētu iegūt autobusa vadīšanai nepieciešamo "D" kategorijas vadītāja apliecību, liecina SM publiskajai apspriešanai sagatavotais noteikumu projekts.

Ekonomika Autobusu pārvadātāji uz Krieviju: rīkosimies atbilstoši situācijai (+VIDEO)

Maršrutā Rīga-Sanktpēterburga ir braukuši cilvēki ar 122 dažādu valstu pilsonībām.

Sabiedrība Liepājas autobusu parks otrdien atcēlis sešus reisus uz un no Liepājas

AS "Liepājas autobusu parks" otrdien atcēlis sešus reisus uz un no Liepājas, liecina Autotransporta direkcijas (ATD) publiskotā informācija.

Sabiedrība LAP sestdien atcēlis 17 autobusu reisus uz un no Liepājas

Pasažieru pārvadātājs AS "Liepājas autobusu parks" sestdien atcēlis 17 autobusu reisus Liepājas pusē, liecina informācija Autotransporta direkcijas mājaslapā.