• Einārs,
  • Ervīns,
  • Klāvs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pēdējo septiņu gadu laikā būtiski sarucis apdrošināto auto zādzību skaits

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:29, 12.02.2024


Latvijā pēdējo septiņu gadu laikā ir būtiski sarucis apdrošināto auto zādzību skaits, informē Latvijas Apdrošinātāju asociācijas (LAA) pārstāvji, atsaucoties uz asociācijas apkopotajiem datiem.



LAA atzīmē, ka kopš 2018.gada Latvijā ir vērojama apdrošināto automašīnu zādzību gadījumu pakāpeniska samazināšanās.

Tostarp 2017.gadā Latvijā tika nozagtas 372 automašīnas, kurām bija KASKO apdrošināšana, bet 2023.gadā nozagts 51 auto, kuram bija KASKO apdrošināšana un kura īpašnieks vērsies pie apdrošinātājiem. Savukārt 2022.gadā tika nozagta 71 apdrošināta automašīna.

Asociācijā atzīmē, ka, pērn, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, ir nedaudz pamainījies nozagto automašīnu marku tops. Līderpozīcijās 2023.gadā joprojām bija BMW markas automašīnas - 13, kamēr 2017.gadā tika nozagtas 115 BMW markas automašīnas. Seko "Toyota" ar 10 pērn nozagtām mašīnām un "Hyundai" ar septiņiem nozagtiem auto. Savukārt topā vairs nav "Audi" markas automašīnu - pērn nav nozagta neviena apdrošināta "Audi" markas automašīna.

LAA prezidents Jānis Abāšins norāda, ka zādzību skaits strauji samazinājās pandēmijas laikā līdz ar dzīvesveida izmaiņām, kā arī liela nozīme ir policijas darbam. Tāpat līdz ar Ukrainas kara sākumu ir slēgti vai būtiski apgrūtināti dārgo un ekskluzīvo zagto mašīnu izvešanas kanāli uz Krieviju.

Apdrošinātāju dati par zagtākajām automašīnām atšķiras no policijas oficiālās statistikas, jo LAA apkopo tikai datus par transportlīdzekļiem, kuriem ir KASKO apdrošināšanas polise.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ārstiem uzliks pienākumu iepazīstināt pacientu ar sevi

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā šodien konceptuāli atbalstīta iecere uzlikt pienākumu ārstniecības personām, sākot ārstēšanu, iepazīstināt pacientu ar sevi.

Sabiedrība Rīgā pastiprinātā režīmā tiks uzraudzīts Uzvaras parks

Rīgā padomju režīma un agresorvalsts slavināšana netiks pieļauta, uzsvēra Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda ozola ("Kods Rīgai").

Sabiedrība Lems par izmaiņām, lai skolēni varētu atteikties no krievu valodas apguves

9.maija Saeimas sēdes apstiprinātajā darba kārtībā ir iekļauti 22 jautājumi.

Sabiedrība Latvijā piemin Otrā pasaules kara beigas Eiropā

Valsts augstākajām amatpersonām noliekot ziedus Rīgas Brāļu kapos, šodien Latvijā tiek atzīmēta nacisma sagrāve un pieminētas Otrā pasaules kara beigas Eiropā.

Lasiet arī

Kriminālziņas Šogad desmit mēnešos Latvijā nozagti 175 auto

Šogad desmit mēnešos Latvijā ir nozagti 175 auto, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Kriminālziņas Vīrietim par prokurores telefona nozagšanu piemēro cietumsodu

Rīgas pilsētas tiesa kādam vīrietim par prokurores telefona nozagšanu prokuratūras telpās piemērojusi cietumsodu, liecina publiski pieejamais tiesas lēmums.

Sabiedrība Baznīcas draudze aicina atgriezt no baznīcas paņemto Bībeli

Doles-Ķekavas Evaņģēliski luteriskās baznīcas draudze aicina atgriezt no baznīcas paņemto Bībeli, kas tika atstāta 7.tramvajā, pauž draudzes priekšnieks Raitis Heniņš.

Kriminālziņas Apdrošinātājs: arvien biežāk apzog lauksaimniecības tehniku

Šogad salīdzinājumā ar pagājušajiem diviem gadiem arvien biežāk tiek apzagta lauksaimniecības tehnika, bet zaudējumi, kas tādējādi tiek nodarīti lauksaimniekiem, var būt arī vairāku tūkstošu eiro apmērā, informē apdrošināšanas kompānija "Balta".