• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


EP vēlēšanām iesniegti 16 kandidātu saraksti

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 18:06, 09.02.2024


Šovasar gaidāmajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām iesniegti 16 kandidātu saraksti, liecina Centrālās vēlēšanu komisijā publicētā informācija.


Foto: pixabay

Šodien noslēdzas termiņš sarakstu iesniegšanai, tos bija iespējams iesniegt no 25.janvāra.

Savu kandidātu sarakstu iesniegušas partijas vai partiju apvienības "Latvijas attīstībai", "Stabilitātei", "Progresīvie", Jaunā konservatīvā partija, Nacionālā apvienība, "Saskaņa" un Zaļo un zemnieku savienība.

Tāpat pretendentu uz EP listes pieteikušas "Jaunā vienotība", "Apvienotais saraksts", Kustība "Par!", "Latvija pirmajā vietā", "Suverēnā vara", "Apvienība jaunlatvieši", "Tautas varas spēks", "Tauta. Zeme. Valsts" un "Centra partija".

Kopā uz EP kandidē 272 pretendenti, no kuriem 164 ir vīrieši un 108 sievietes.

Kandidātu vidējais vecums ir 46,5 gadi. Jaunākais kandidāts ir 21 gadu vecs, bet vecākais - 86.

Uz EP kandidē septiņi cilvēki ar pamata izglītību, 31 kandidātam ir vidējā izglītība, savukārt augstākā izglītība ir 86% jeb 234 kandidātiem.

128 no kandidātiem jeb 47,1% par savu dzīvesvietu norādījis Rīgu. 15 kandidāti dzīvo Ropažu pagastā, 16 Jūrmalā, 11 Jelgavā, pa septiņiem Liepājā un Mārupes novadā. Tāpat kandidāti dzīvo arī citās Latvijas pilsētās un novados. Viens kandidāts norādījis, ka dzīvesvietas Latvijā viņam nav.

Sarakstu numuru izloze plānota nākamās nedēļas sākumā.

EP vēlēšanas paredzētas jūnija sākumā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Sabiedrība Rīgas pils Svētā Gara tornī pacels ES karogu

Atzīmējot 20.gadadienu kopš Latvijas iestāšanās blokā, trešdien, 1.maijā, plkst.7.40 Rīgas pilī notiks svinīgā godasardzes ceremonija un Eiropas Savienības (ES) karoga pacelšana Rīgas pils Svētā Gara tornī.

Sabiedrība Liepājā plaši tiks atzīmēta Neatkarības atjaunošanas diena (+VIDEO)

Koncerta apmeklētāji aicināti pievienoties un dziedāt līdzi iemīļotajām dziesmām.

Sabiedrība Šodien Latvijā gaisa temperatūra būs +16…+21 grādu robežās

Svētdien īslaicīgs lietus gaidāms vienīgi Latvijas austrumu rajonos, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Lasiet arī

Pasaule ES vēlas pārtraukt nesodāmību par pārgalvīgu braukšanu citās dalībvalstīs

Ja autovadītāja tiesības atņemtas par smagiem ceļu satiksmes pārkāpumiem, piemēram, lielu ātruma pārsniegšanu vai braukšanu reibumā, tam jābūt spēkā visā ES, otrdien paziņoja EP deputāti. Tā informē EP Preses dienests.

Pasaule EP sācis izmeklēt Ždanokas sakarus ar Krievijas izlūkdienestiem

Eiropas Parlaments (EP) ir sācis izmeklēšanu saistībā ar apsūdzībām par Latvijas deputātes Tatjanas Ždanokas sakariem ar Krievijas izlūkdienestiem.

Sabiedrība Pirmajā dienā sarakstus EP vēlēšanām iesniegušas piecas partijas

Pirmajā dienā sarakstus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniegušas piecas partijas - "Latvijas attīstībai" (LA), "Stabilitātei", Jaunā konservatīvā partija (JKP), "Progresīvie" un Nacionālā apvienība (NA), aģentūru LETA informēja CVK pārstāvis Andrejs Vaivars.

Sabiedrība Rinkēvičs un Metsola gribētu aktivizēt iedzīvotājus dalībai EP vēlēšanās

Latvijas iedzīvotāji ir jāaicina būt aktīviem un izmantot pilsoniskās tiesības ietekmēt Eiropas Savienības (ES) dienaskārtību, piedaloties gaidāmajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, tikšanās laikā atzina Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs un EP priekšsēdētāja Roberta Metsola.