• Aivita,
  • Elfa,
  • Elvita,
  • Krišjānis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Silenes RKP iztērēti 2,2 miljoni eiro – taču tā netiks atverta (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 07:07, 01.02.2024


Vai ir saprātīgi pielīdzināt Baltkrieviju Krievijai?

Silenes robežkontroles punktā strādāja daudzi Augšdaugavas novada iedzīvotāji.

Stāsts par pierobežas infrastruktūru uz Eiropas Savienības austrumu robežas ir uzskatāmas Latvijas varas iestāžu nesaimnieciskas darbības piemērs, liecina VS.LV informācija.

2022. gada maijā VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) pabeiguši robežšķērsošanas vietu (RŠV) “Silene” un “Pāternieki” 1. posma modernizācijas darbus. “Pamata pārbūves darbi bija saistīti ar teritorijas pārbūvi. Tika pārbūvēts kravas automašīnu stāvlaukums, zem nojumēm tika paplašināts joslu skaits, kas ir nepieciešams lielākas caurlaidības nodrošināšanai, ” teic VNĪ vecākais attīstības projektu vadītājs Aleksejs Šaforostovs. Tāpat tika atjaunots jumta segums administratīvajās ēkās, piebūvēts jauns autobusu pasažieru bagāžas kontroles terminālis. Uzstādīti elektroniskie satiksmes organizācijas informatīvie paneļi.

Jaunajās telpās tiek nodrošināts mikroklimats – siltās grīdas, kā arī citas jaunākās tendences, ieskaitot arī piekļuves kontroli ar kartiņām gan robežsargiem, gan muitniekiem, tādejādi norobežojot un kontrolējot telpu lietošanu. Otrajā stāvā iekārtotas telpas dienestiem. Tajās atradīsies ģērbtuves, kā arī konferenču zāle. Robežšķērsotājiem izveidoti arī četri jauni kontroles paviljoni. Vecie tika demontēti, bet uzstādīti jaunie, kas turklāt būs paplašināti. Tagad gan muitnieki, gan robežsargi atradīsies vienotās telpās, kas samazinās korupciju.

“Tas ir domāts, lai ievērotu vienota loga principu. Dokumentus padod robežsargiem, bet tie savukārt pēc pārbaudes nodod blakus esošiem muitniekiem. Pēc datu ievadīšanas dokumenti tiek atdoti atpakaļ. Robežšķērsotājiem nebūs jāstaigā apkārt, ” stāsta Jānis Meikšāns, VID Silenes muitas kontroles punkta muitas virsuzraugs. Modernizāciju veica personu apvienība “BA”, izmaksas 2,4 miljoni eiro.

Saistībā ar nelegālās imigrācijas spiedienu noteiktais pastiprinātais robežapsardzības sistēmas darbības režīms Baltkrievijas pierobežā no šā gada 11.februāra vairs netiks turpināts, taču Silenes robežšķērsošanas vietas darbība netiks atjaunota, informē Iekšlietu ministrijā.

Ņemot vērā Baltkrievijas realizēto nelegālās imigrācijas spiedienu, valdība 2023.gada septembra vidū nolēma apturēt Silenes robežšķērsošanas vietas darbību.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Siguldas novads mērķtiecīgi organizē Digitālo nedēļu (+VIDEO)

Dažādas organizācijas un to partneri rīko bezmaksas seminārus, vebinārus un praktiskas apmācības.

Sabiedrība LVC: Valsts ceļu tīklā būvdarbi notiek 47 posmos

Valsts ceļu tīklā būvdarbi notiek 47 posmos, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība Vidusskolēniem sākas centralizēto eksāmenu sesija

Ar vidusskolas augstākā līmeņa eksāmenu sociālajās zinībās šodien sāksies valsts pārbaudes darbu sesija.

Lasiet arī

Sabiedrība Turpinās žoga izbūve uz robežas ar Baltkrieviju - vēl jāizbūvē 19,9 km

Uz Latvijas-Krievijas robežas jāizbūvē vēl aptuveni 180 km žoga un ap 53 km robežapsardzības infrastruktūras.

Sabiedrība Valsts robežsardze: pie robežas atnesti cilvēki bez dzīvības pazīmēm

Piektdien pie Latvijas robežas atnestos cilvēkus bez dzīvības pazīmēm vēlāk aizvākuši Baltkrievijas robežsargi, informē Valsts robežsardze.

Sabiedrība Trešdien novērsti 73 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Baltkrievijas robežu

Trešdien Valsts robežsardze novērsusi 73 mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, bet humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana nav liegta diviem cilvēkiem, aģentūru LETA informēja robežsardzē.

Kriminālziņas Palīgā Latvijai dodas otrā Lietuvas robežsargu grupa

Lietuvas robežsargi turpina palīdzēt Latvijai, kas saskaras ar pastiprinātu migrantu spiedienu uz robežas ar Baltkrieviju, un otrdien uz Latviju dodas jau otrā Lietuvas robežsargu grupa, kurā ir 20 cilvēku, otrdien paziņoja Lietuvas Valsts robežsardzes dienests (VSAT).