• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā 38% iedzīvotāju uzskata, ka jāsamazina darbaspēka nodokļu slogs

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:07, 01.02.2024


Vairāk nekā trešdaļa jeb 38% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka valstī ir jāsamazina darbaspēka nodokļu slogs, informē pagaidu nodarbinātības un darbā pieņemšanas uzņēmuma "Biuro" pārstāvji, atsaucoties iedzīvotāju aptaujā, kas veikta pagājušā gada novembrī.


Foto: LETA

Lai izpētītu nodarbinātības situāciju Latvijā un atklātu problēmas, ar kurām nākas saskarties Latvijā strādājošajiem, "Biuro" nolēma vaicāt ekonomiski aktīvo iedzīvotāju viedokli, skaidrojot, kā iespējams uzlabot situāciju darba tirgū Latvijā.

Būtiskākā problēma, kas kavē darba tirgus attīstību, ir lielais darbaspēka nodokļu slogs, tā uzskata 38% respondentu, savukārt otra populārākā atbilde - būtu jāveicina darba iespējas, nodrošinot apmācības, cilvēkiem bez iepriekšējas pieredzes, to pauduši 34% iedzīvotāju.

Trešā populārā atbilde respondentu vidū bijusi nepieciešamība palielināt minimālās algas apjomu, kuru minēja 33% aptaujāto, savukārt vēl 25% sacījuši, ka vajadzētu radīt vairāk darbavietu.

Vienlaikus gandrīz piektdaļa jeb 19% iedzīvotāju uzskata, ka valstī vajadzētu palielināt sociālās garantijas, ko visbiežāk sacījuši respondenti, kuru ienākumi mēnesī ir robežās no 1001 līdz 1250 eiro.

Vēl 14% respondentu uzskata, ka situāciju iespējams uzlabot, samazinot darba slodzi un normālā darba laika ietvaros, nosakot mazāk darba stundas un darba dienu skaitu. Šo atbildi visbiežāk, 25% gadījumu, pauduši respondenti, kas aptaujas veikšanas brīdi nestrādāja un nemeklēja darbu, savukārt, 24% bijuši pakalpojumu vai tirdzniecības jomā strādājošie, kas ļauj secināt, ka šajās nozarēs nodarbināto stundas ir par garu.

Vēl 13% iedzīvotāju, uzskata, ka situācija darba tirgū uzlabotos, ja tiktu samazināts valsts un pašvaldību iestādēs strādājošo skaits, tādējādi palielinot nodarbinātību privātajā sektorā, tik pat liela daļa aptaujāto sacījuši, ka nepieciešams novērst aplokšņu algas un ēnu ekonomiku, kā arī darba devējiem vajadzētu piedāvāt plašākas kvalifikācijas celšanas iespējas, apmācības saviem darbiniekiem.

Neviens respondents aptaujā neminēja atbildi, ka darba tirgu nevajadzētu uzlabot. Vien 2% aptaujāto pauduši, ka darba tirgu Latvijā nav iespējams uzlabot.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Sabiedrība Līdz ar vasaras tuvošanos pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā

Līdz ar vasaras tuvošanos, kas nozīmē ceļu būvniecībai labvēlīgāku laika apstākļu iestāšanos, pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā, un patlaban ar satiksmes ierobežojumiem remontdarbu dēļ jārēķinās jau 29 valsts ceļu posmos, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Lasiet arī

Ekonomika Domnīca: nākotnē saasināsies darbaspēka nepietiekamības problēma

Nākotnē Latvijas darba tirgū saasināsies darbaspēka nepietiekamības problēma, jaunākajā Latvijas ekonomikas pārskatā prognozē Latvijas Universitātes (LU) Produktivitātes zinātniskā institūta domnīca "LV PEAK".

Ekonomika PMLP varēs uz laiku aizliegt darba devējam uzaicināt ārzemniekus

Valdība otrdien atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) sagatavotos grozījumus imigrācijas likumā, kas paredz tiesības Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei (PMLP) pieņemt lēmumu par aizliegumu uz laiku līdz vienam gadam fiziskai vai juridiskai personai uzaicināt ārzemniekus, ja konstatēts, ka ir pārkāpti ar ārzemnieka ieceļošanu un uzturēšanos saistītie normatīvi.

Interesanti fakti Lielākai daļai Latvijas iedzīvotāju pietiek laika aktivitātēm ārpus darba

Lielākai daļai Latvijas iedzīvotāju pietiek laika aktivitātēm ārpus darba, liecina aptaujas dati.

Ekonomika Augulis: Latvijas darba tirgu nāksies atvērt ārvalstu strādājošajiem

Latvijas darba tirgus nāksies atvērt ārvalstu strādājošajiem, jo mūsu valstī trūkst darbinieku, šorīt intervijā TV3 vērtēja labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS).