• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Uzvaras parkā iedzīvotāji vēlas redzēt kafejnīcu zonu, trenažierus un krūmus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:57, 29.01.2024


Uzvaras parkā iedzīvotāji vēlas redzēt kafejnīcu zonu, spēka trenažierus un košumkrūmus, noskaidrots iedzīvotāju aptaujā.


Foto: LETA

Kopumā aptaujā par Uzvaras parka labiekārtošanu piedalījās vairāk nekā 7600 respondenti. Par kafejnīcu zona balsoja 3353, par spēka trenažieriem - 1950, bet par apzaļumošanu, papildu dekoratīvām ziedu un košumkrūmu dobēm par balsoja 1924 aptaujas dalībnieki.

Nākamie labiekārtojuma elementi, kas ieguvuši lielāko balsu skaitu, ir strūklaka ūdenstilpē, tīklu parks un ūdens elementi bērniem, skrejceļš apkārt teritorijai, suņu pastaigas laukums, ielu basketbola laukums, pludmales volejbola laukums, velotrase, šķēršļu josla, moduļu tipa dušas, saules pulkstenis.

Nākamos trīs mēnešus Uzvaras parka labiekārtošanas projekta darba grupa strādās pie tā, lai trīs visvairāk atbalstītās aktivitātes integrētu Uzvaras parka otrās kārtas projektā.

Projekta otrās kārtas obligātās aktivitātes, kuras projektā jau ir paredzētas, ir basketbola laukuma un celiņu izbūve, apgaismojuma nomaiņa, tualešu ierīkošana, brīvkrānu uzstādīšana, irdena seguma celiņa gar Uzvaras bulvāri ierīkošana, šķēršļu izvietošana autotransportam pie galvenās ieejas parkā.

Tāpat esot jāizbūvē "Āgenskalna betona baseina skeitparks", kas tika atbalstīts Rīgas pilsētas līdzdalības budžeta ideju konkursā 2021.gadā.

Rīgas pašvaldība aicināja iedzīvotājus no 2. līdz 19.janvārim iesaistīties Uzvaras parka projekta otrās kārtas risinājumu izvēlē, norādot trīs sev tīkamākos projekta risinājumus.

2023.gada novembrī Uzvaras parks tika atvērts rīdziniekiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Kultūra Uzvaras parkā notiks koncerts

Šodien plkst.9 Uzvaras parka laukumā pie slēpju nomas punkta, notiks preses konference par Uzvaras parka labiekārtošanas projekta gaitu un gaidāmo koncertu "Rīgas sardzē. Uzvaras parka nosaukumam -100", aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Sabiedrība 9.maija vietā - 11.novembris! Lāčplēša dienā svecīšu likšanu plāno Uzvaras parkā

Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks norāda, ka šobrīd pašvaldība pieturas pie sākotnējā plāna pabeigt parka atjaunošanas pirmo kārtu līdz valsts patriotisma svētkiem novembrī, un jau Lāčplēša dienā pulcēt iedzīvotājus Uzvaras parka simtgades svētku koncertam. Parkā paredzēta svecīšu nolikšana Pirmā pasaules kara brīvības cīņās kritušo latviešu karavīru godināšanai, kas cīnījās par Latvijas neatkarību.

Sabiedrība Rīgas dome informēs par Uzvaras parka projekta ieceri

Šodien plkst.11 Rīgas domē notiks preses konference, kurā informēs par Uzvaras parka projekta ieceri, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde..