• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz mežu autoceļiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 16:07, 25.01.2024


Mainīgo laika apstākļu dēļ visā Latvijas teritorijā uz mežu autoceļiem ir apgrūtināti braukšanas apstākļi, liecina AS "Latvijas valsts meži" (LVM) publicētā informācija.


Foto: LETA

LVM aicina autovadītājus, braucot pa mežu autoceļiem, ievērot īpašu piesardzību. Vairākos autoceļu posmos automašīnu iebrauktās pēdas klāj ledus un ūdens.

"Šobrīd visos LVM reģionos uz meža autoceļiem situācija ir līdzīga - braukšanas apstākļi ir īpaši apgrūtināti. Braukšanas apstākļu uzlabošanai parasti izmanto ceļu kaisīšanu vai rievošanu, bet pašlaik, kad sniegs strauji kūst un līst lietus, šie darbi ir neefektīvi," norāda Buņķis.

Vienlaikus LVM atzīmē, ka apledojuma, pārmitrinātā ceļa seguma un šķīdoņa dēļ kokvedēju vadītāji drošākai braukšanai pa mežu autoceļiem izmanto sniega ķēdes, kas palīdz braukt pa sasalušu ledu vai piebraukta sniega kārtu.

"Braukšanas apstākļi ļoti būtiski ietekmē arī kokvedēja braukšanas ātrumu, kā rezultātā kopējais piegādātais dienas apjoms šajās dienās ir krietni mazāks, jo drošība ir pirmajā vietā un kokvedēji brauc uzmanīgāk," norāda LVM Koksnes produktu ražošanas un piegādes daļas piegāžu vadītājs Ivars Korsaks.

Uzņēmumā piebilst, ka LVM veidotais mežu ceļu tīkls nodrošina to, ka arī mainīgos laika apstākļos ir krautuves, kurām var piekļūt kokvedēju vadītāji, nodrošinot piegādes klientiem, tādēļ piegāžu apmēru izpildes šobrīd nav apdraudētas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Sabiedrība Pēcpusdienā Pierīgā jārēķinās ar palēninātu satiksmi

Piektdienas pēcpusdienā autobraucējiem Pierīgā ir jārēķinās ar palēninātu satiksmi, brīdina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība LVC: Būvdarbi notiek 75 valsts autoceļu posmos

Visos valsts reģionos rit aktīva ceļu būvdarbu sezona un autovadītājiem ir jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem un papildu laiku ceļā 75 valsts autoceļu posmos, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Pasaule «Latvijas valsts ceļu» apgrozījums pirmajā ceturksnī samazinājies par 5%

VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apgrozījums šogad pirmajā ceturksnī bija 4,279 miljoni eiro, kas ir par 5% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn, kā arī kompānija cieta zaudējumus 359 509 eiro apmērā pretstatā peļņai 2023.gada pirmajā ceturksnī, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.

Sabiedrība LVC: Valsts ceļu tīklā būvdarbi notiek 47 posmos

Valsts ceļu tīklā būvdarbi notiek 47 posmos, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).