• Edijs,
  • Edvīns
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Matemātikas skolotāji atkārtoti aicina apturēt projekta «Skola2030» realizāciju

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:46, 23.01.2024


Matemātikas skolotāji atkārtoti aicinājuši apturēt matemātikas apguvi atbilstoši izglītības projektam "Skola2030", paužot kritiku, ka tā saturs "labākajā gadījumā veido viduvēju skolēnu masu".


Foto: LETA

Vēstulē, kas adresēta Valsts prezidentam, Ministru prezidentei, Izglītības un zinātnes ministrijai un atbildīgai Saeimas komisijai, matemātikas skolotāji kritizē programmas saturu visos klašu posmos un aicina atgriezties "pie pārbaudītām matemātikas mācīšanas metodēm". Pretējā gadījumā 9.klašu skolēnu sniegums centralizētajos eksāmenos varētu būt arvien sliktāks, savukārt starp matemātikas kursu skolā un augstskolu "jau ir bezdibenis", prognozē vēstules autori.

Skolotāji arī vērš uzmanību, ka esošais saturs ietekmē arī mācību vielas apguvi citos priekšmetos, piemēram, fizikā un ķīmijā, jo skolēni nav apguvuši noteiktas prasmes.

Skolotāji vēstulē pauž neapmierinātību, kādēļ nav tikusi vispusīgi izvērtēta esošā situācija un izvirzīti "reāli mērķi situācijas uzlabošanai". Viņu ieskatā, projekts būtu jāatzīst kā neveiksmīgs un jāatgriežas pie iepriekšējiem mācību līdzekļiem ar izstrādātu, pārbaudītu metodiku matemātikas apguvē. Vēstulē piedāvāta matemātikas mācīšanas tematu secība, kas, pēc tās autoru domām, ļauj apgūt katru tematu, izmantojot iepriekš iegūtās zināšanas, kā arī veido prasmi izdarīt loģiskus spriedumus.

Matemātikas skolotāji jau iepriekš pauda neapmierinātību ar "Skola2030" saturu. Taču, kā apgalvo vēstules autori, tikšanās ar bijušo "Skola2030" matemātikas mācību jomas vadītāju Jāni Vilciņu nav nesusi gaidītos rezultātus. Neesot ņemti vērā arī Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes Matemātikas nodaļas vadītājas Svetlanas Asmuss viedoklis un iebildumi attiecībā uz augstskolām nepieciešamajām matemātikas zināšanām un prasmēm.

Vēstules autori ir Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolotāji. To parakstījuši kopumā 38 Latvijas izglītības iestāžu, galvenokārt valsts ģimnāziju, pārstāvji.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Kādam jābūt 21.gadsimta tiesnesim?

Notiks Latvijas tiesnešu konference

Sabiedrība AM sagatavotajā rokasgrāmatā sniegti ieteikumi arī par rīcību okupētā teritorijā

Aizsardzības ministrijas (AM) sagatavotajā rokasgrāmatā "Kā rīkoties kara gadījumā" ir sniegti ieteikumi arī par rīcību īslaicīgi okupētā teritorijā.

Sabiedrība Siliņa: Pedagogiem vienmēr ir bijusi ļoti liela pretimnākšana

Pedagogiem no valdības puses vienmēr ir bijusi ļoti liela pretimnākšana, šīs nozares jautājumus skatot kā prioritārus, šādu viedokli trešdien LTV "Rīta panorāmā" pauda premjere Evika Siliņa (JV).

Sabiedrība Nedēļas nogalē gaidāms silts un lielākoties saulains laiks

Šīs nedēļas nogalē gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +20..+25 grādiem, par dažiem grādiem vēsāks laiks saglabāsies piekrastē, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība IZM šogad saskaņojusi 31 izglītības iestādes reorganizāciju vai slēgšanu

Šogad Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) saskaņojusi pašvaldību lēmumus par 31 izglītības iestāžu reorganizāciju vai slēgšanu, liecina IZM apkopotā informācija.

Sabiedrība Plāno iespēju atteikties no krievu valodas apguves jau šovasar

Izglītības iestādes vadītājam par skolēna atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas apguves būs jāinformē izglītības iestādes dibinātājs, kura pienākums būs jau no nākamā mācību gada sākuma nodrošināt citas svešvalodas apguvi.

Sabiedrība Seksuālā izglītība Saeimā: erekcija un slapji sapņi (+VIDEO)

Par skolas partneriem kļūs aktīvisti no nevalstiskajām organizācijām, piemēram, "Papardes zieds".

Sabiedrība Pieaug nepietiekamu valsts valodas zināšanu dēļ atbrīvoto skolotāju skaits

Nepietiekamu valsts valodas zināšanu dēļ kopš šī mācību gada sākuma no amata pienākumu pildīšanas atbrīvoti jau 45 pedagogi, liecina Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) apkopotā informācija.