• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Saeimas deputāti atbalsta vienota sabiedriskā medija izveidi

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 17:36, 10.01.2024


Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija šodien izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumā, kas paredz sabiedrisko mediju - Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio - apvienošanu no 2025.gada.


Foto: LETA

Komisijas deputāti sēdē uzklausīja Latvijas Radio darbinieku viedokli, kuru kā darbinieku pārstāve pavēstīja žurnāliste Evija Unāma. Lielai daļai Latvijas Radio darbinieku ir bažas, vai pēc apvienošanās būs pietiekams papildu finansējums arī Latvijas Radio darbinieku atbilstošam atalgojumam, cita starpā atzīmēja Unāma.

Cilvēktiesību komisijas deputāti sēdē apņēmās sekot līdzi tam, lai tiktu ievērotas arī Latvijas Radio darbinieku intereses, tajā skaitā, lai pēc no 2025.gada paredzētās apvienošanās darbinieki netiktu apdalīti saistībā ar pieejamo naudas daudzumu.

Dienu pirms komisijas sēdes Latvijas Radio arodbiedrības valde aicināja politiķus atlikt sabiedrisko mediju apvienošanu, jo neesot nedz plāna prognozējamam sabiedriskā medija finansējumam, nedz tam, kā varētu realizēties ideja par vienu apvienotā medija ēku.

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) pārstāvji gan norādījuši, ka papildu finansējums būs paredzēts, kā arī sniegusi plašāku skaidrojumu par vairākām Latvijas Radio darbinieku izteiktajām bažām.

Latvijas Radio darbinieku pārstāve Unāma šodien komisijas sēdē norādīja, ka darbiniekiem ticama skaidrojuma apvienošanās ieguvumiem tā īsti nav. Lai gan tiekot apgalvots, ka tikai apvienojoties, Latvijas Radio darbinieki "tikšot pie vienādām algām", tomēr pārliecības par to nav.

Reaģējot Latvijas Radio darbinieku uz adresēto kritiku, SEPLP padomes locekle Sanita Upleja-Jegermane un SEPLP priekšsēdētājs Jānis Siksnis akcentēja padomes iesaisti, pārliecinot Latvijas Radio valdi lielāku daļu no 2023.gadā piešķirtās naudas novirzīt atalgojuma palielināšanai nekā bijis plānots sākotnēji.

SEPLP valdes loceklis Jānis Eglītis vērsa uzmanību, ka no 2025.gadā papildu finansējuma trīs miljoni paredzēti apvienotā sabiedriskā medija kapacitātes celšanai, tāpēc sabiedriskā medija darbinieki sajutīs atalgojuma pieaugumu.

Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne vērsa uzmanību, ka darbinieki savas bažas pauž, jo nejūtas sadzirdēti un ka arī pēc darba grupu sapulcēm nekas nemainoties, jo netiek saņemta atbilde, kāds būs ieguvums pēc apvienošanās.

Klapkalne arī informēja par pērn un šogad veikto atalgojuma palielinājumu Latvijas Radio darbiniekiem.

SEPLP priekšsēdētājs Siksnis atzīmēja, ka arī turpmāk LTV un Latvijas Radio darbinieki būs iesaistīti apvienošanās procesa sagatavošanā gan juridiskajos, gan ietvara, gan mērķu jautājumos.

Vairāku institūciju - SEPLP, Kultūras ministrijas un LTV - pārstāvji pauda atbalstu tam, lai Saeima virzītos uz priekšu ar sabiedrisko mediju apvienošanu.

LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Priede reizē norādīja, ka LTV un Latvijas Radio ir divi atšķirīgi uzņēmumi, tāpēc arī saprotamas Latvijas Radio darbinieku bažas par vairākiem jautājumiem. Jāņem vērā, ka apvienošanās procesi nekad nedod skaidras atbildes, tāpēc vienīgais pareizais risinājums ir ar šo procesu veikt "soli pa solim", sacīja Priede, aicinot virzīties tālāk ar sabiedrisko mediju apvienošanu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Sabiedrība Izraudzīs piecus jaunus Latvijas Sabiedriskā medija valdes locekļus

Jaunā medija - VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" - valdi izraudzīs šā gada otrajā pusē.

Sabiedrība Saeimā pieņem gala lēmumu par sabiedrisko mediju apvienošanu

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumā, ar kuriem no 2025.gada tiks apvienoti sabiedriskie mediji - Latvijas Televīzija (LTV) un Latvijas Radio.

Sabiedrība Politiķus aicina atlikt sabiedrisko mediju apvienošanu

Latvijas Radio arodbiedrības valde atklātā vēstulē aicina politiķus atlikt likumprojektu par sabiedrisko mediju - Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio - apvienošanu.

Sabiedrība LTV noraida «Hannu Pro» pārmetumus par korupcijas riskiem

Apraides sistēmu integrēšanas pakalpojumu sniedzējs SIA "Hannu Pro" šonedēļ vērsis uzmanību uz iespējamiem korupcijas riskiem "Latvijas Televīzijas" (LTV) publiskajos iepirkumos, tomēr LTV pārmetumus noraida.