• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valdība atbalsta NBS tiesības aizturēt nelegālos imigrantus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 15:14, 09.01.2024


Valdība otrdien atbalstīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) tiesības apturēt transportlīdzekļus, kā arī aizturēt personu, par kuru pastāv pamatotas aizdomas, ka tā nelikumīgi šķērsojusi Latvijas-Baltkrievijas robežu.



Valdība paredzēja NBS tiesības pamatotu aizdomu gadījumā apturēt transportlīdzekļus, veikt to apskati, pieprasīt personu apliecinošus dokumentus un citu informāciju, kā arī aizturēt personu, par kuru pastāv pamatotas aizdomas, ka tā nelikumīgi šķērsojusi valsts robežu vai ka tā veikusi personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai, vai ka tā nodrošinājusi iespēju personai nelikumīgi uzturēties Latvijā.

Saistībā ar nelegālās imigrācijas spiedienu līdz 2024.gada 10.februārim vairākas administratīvajās teritorijās Baltkrievijas pierobežā ir spēkā pastiprināts robežapsardzības sistēmas darbības režīms, kas pērn augustā nomainīja valdības 2021.gada augustā noteikto un vairākkārt pagarināto ārkārtējo situāciju.

Ņemot vērā strauji pieaugušo hibrīdapdraudējumu uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, Valsts robežsardze mobilizējusi papildu dienestā esošos robežsargus ārējās robežas apsardzības stiprināšanai. Tāpat robežsardze pieprasījusi papildu atbalstu no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Valsts policijas.

Ņemot vērā Baltkrievijas realizēto nelegālās imigrācijas spiedienu, valdība 2023.gada septembra vidū nolēma apturēt Silenes robežšķērsošanas vietas darbību.

Pērn no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 13 863 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ uzņemti 428 cilvēki. 2022.gadā novērsti 5286 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, savukārt 217 cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana netika liegta.

Ja pērn rudenī vidēji dienā tika novērsti ap 100 cilvēku mēģinājumi iekļūt Latvijā, tad pēdējos divu mēnešu laikā šis skaits ir sarucis, turklāt jau samērā regulāri ir dienas pēc kārtas, kad nav konstatēts neviens mēģinājums.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) jau pērnā gada nogalē atzinis, ka nelegālās migrācijas spiedienā, iespējams, iestājusies pauze, taču patlaban nav pamata atcelt pastiprinātu robežapsardzības sistēmas darbības režīmu Latvijas-Baltkrievijas pierobežā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Sabiedrība CSDD tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Sabiedrība Kā ārzemnieki dienēs Latvijas armijā (+VIDEO)

Aizsardzības ministrija paredzējusi mainīt Militārā dienesta likumu, lai palielinātu karavīru skaitu.

Sabiedrība Miris kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis

80 gadu vecumā mūžībā devies kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs, 5. un 6.Saeimas deputāts Alfreds Čepānis, informē parlamentā.

Lasiet arī

Pasaule Meksika vienojas ar Venecuēlu par migrantu sūtīšanu atpakaļ

Meksika ceturtdien paziņoja, ka ir noslēgusi vienošanos ar Venecuēlu par migrantu sūtīšanu atpakaļ, apsolot viņiem naudu un palīdzību darba atrašanā.

Pasaule Lielbritānija apsver iespēju maksāt migrantiem par došanos uz Ruandu

Lielbritānijas valdība apsver shēmu atraidīto patvērumu meklētāju nosūtīšanai uz Ruandu pēc brīvprātības principa, paredzot maksāt viņiem līdz 3000 sterliņu mārciņu (3500 eiro) par došanos prom.

Kriminālziņas Pakistānas pilsonim par nelegālo imigrantu pārvietošanu piespriež cietumsodu

Latgales rajona tiesa šonedēļ kādam Pakistānas pilsonim par 19 nelegālo imigrantu pārvietošanu pāri Latvijas robežai piespriedusi sešus gadus un vienu mēnesi ilgu cietumsodu.

Kriminālziņas Robežsardzes priekšnieks: Imigrantu plūsma palielinās

Pēdējās dienas liecina, ka pārkāpumu skaits, kurus fiksē Valsts robežsardze, palielinās, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.