• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


SEPLP prasa Latvijas Radio vadībai plānu, lai neatkārtotos klusums ēterā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 17:41, 08.01.2024


Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) ir uzdevusi Latvijas Radio vadībai sniegt redzējumu, kā turpmāk novērst tādas situācijas kā pagājušajā nedēļā, kad neliela ugunsgrēka dēļ uz pāris stundām pārtrauca skanēt ētera raidījumi.


Foto: LETA

SELP ir konstatējusi, ka 5.janvārī sadūmojuma Latvijas Radio ēkā Doma laukumā dēļ vairākas stundas netika nodrošināti Latvijas Radio ētera raidījumi.

SEPLP 5. un 8.janvārī ir uzklausījusi radio valdi un uzdevusi sniegt rakstisku skaidrojumu par notikušo situāciju, atbildīgo amatpersonu rīcību atbilstoši darbības nepārtrauktības plānam nodrošināšanai valsts apdraudējuma gadījumā un tādu incidentu gadījumos, kad nav iestājies valsts apdraudējums. Padome arī prasa radio vadību redzējumu par darāmo, lai turpmāk novērstu šādas situācijas.

SEPLP uzsver, ka atbilstoši valsts normatīvo aktu regulējumam Latvijas Radio ir valdes apstiprināts darbības nepārtrauktības plāns darbības nodrošināšanai valsts apdraudējuma gadījumā. Plāna saturs ir informācija ar ierobežotu pieejamību.

Iepazīstoties ar situāciju, SEPLP atzinusi, ka sadūmojums Latvijas Radio nebija valsts apdraudējuma situācija, bet radio infrastruktūras un darbības apdraudējums ugunsbīstamības dēļ, kad primāri ir nepieciešams rūpēties par darbinieku un radio apmeklētāju drošību, un tas arī ticis darīts. Tāpēc rīcību lēmumu pieņemšanā noteica Latvijas Radio ugunsdrošības instrukcija.

SEPLP norāda, ka visu incidenta laiku tika nodrošināta signāla nodošana un apraide, tādējādi ēterā nebija pilnīgs klusums un apraides pārtraukums. Informācija par notikušo tika izplatīta sociālajos medijos un citos plašsaziņas līdzekļos, tomēr šādā situācijā radio rīcība nebija pietiekami pārdomāta un operatīva, nodrošinot ēterā paziņojumus par notikušo.

SEPLP vienojusies ar Latvijas Radio atkārtoti pārskatīt iekšējo normatīvo regulējumu, veikt risku novērtējumu, pārskatīt krīzes vadības procedūras un papildināt rīcības algoritmus sabiedrības informēšanai arī lokālas nozīmes incidentu gadījumā. Tāpat nepieciešams atkārtoti veikt darbinieku apmācības, organizēt praktiskas mācības, tajā skaitā ar krīzes komunikācijas plāna iedarbināšanu un sabiedrības informēšanu lineāri caur tam paredzēto programmatūru.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos

Sestdienas vakarā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos, apstiprināja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.

Sabiedrība Agresīvie autovadītāji Latvijā tiks sodīti ar dārgu apdrošināšanu (+VIDEO)

Ar huligānismu uz ceļa ir saskārušies lielais vairums Latvijas iedzīvotāju.

Sabiedrība Svētdien debesis pakāpeniski aizklās mākoņi

Nedēļas pēdējā dienā debesis virs Latvijas pakāpeniski aizklās mākoņi un kļūs par pāris grādiem vēsāks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība KM: Saziņa latviešu valodā norisinās pēc būtības oficiālos gadījumos

Saziņa tikai vai pārsvarā latviešu valodā valstī pēc būtības norisinās oficiālos gadījumos - mācību iestādēs, valsts un pašvaldību iestādēs, darbā apspriežu un sanāksmju laikā, kā arī veselības aprūpes iestādēs, secināts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.

Lasiet arī

Ekonomika Nosauktas visklausītākās radio stacijas Latvijā

Pēdējo sešu mēnešu laikā radio ik dienu klausījušies vidēji 65% jeb 989 000 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 16 līdz 74 gadiem, kas ir par 2,9% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, liecina pētījumu kompānijas "Kantar" apkopotie dati.

Pasaule Igaunijā sāks raidīt pirmā radiostacija ukraiņu valodā

Igaunijā piektdien sāks raidīt pirmā radiostacija ukraiņu valodā.

Sabiedrība Latvijas Radio skanēs hokeja izlases spēlētāju ierunātās pasakas

"Latvijas Radio" skanēs Latvijas hokeja izlases spēlētāju un treneru ierunātas pasakas, informē Latvijas Radio.

Sabiedrība «Radio Brīvība» gatavos raidījumu krievu valodā par holokaustu Latvijā (+VIDEO)

Ar atmiņām Rīgā tika atzīmēta raidorganizācijas 70. gadadiena.