• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ukrainai plānots nodot vēl 14 Latvijā konfiscētās automašīnas

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 17:45, 07.01.2024


Valdība plāno bez atlīdzības nodot Ukrainai vēl 14 dzērājšoferiem konfiscētos transportlīdzekļus, liecina Finanšu ministrijas (FM) valdībā iesniegtais rīkojuma projekts.


Foto: LETA

Automašīnas paredzētas Ukrainas Aizsardzības ministrijas armijas daļām, Harkivas apgabala Izjumas rajona Doņeckas ciema padomes komunālajam nekomerciālajam uzņēmumam "Primārās medicīniskās un sanitārās aprūpes centrs", Mikolajivas apgabala Arbuzinskas ciema padomei, Nacionālās gvardes militārajai vienībai, Hmeļnickas reģiona Kamjanecas-Podiļskas rajona padomei un Hmeļnickas reģiona Kitajgorodas ciema padomei.

Ukrainai nododamo 14 transportlīdzekļu kopējā provizoriskā tirgus vērtība ir 68 065 eiro.

Tostarp Ukrainai paredzēts nodot 2011.gada izlaiduma "Volvo XC60" (provizoriskā tirgus vērtība 8495 eiro), 2016.gada "Citroen C-Elysee" (4500 eiro), 2003.gada "Subaru Legacy" (3500 eiro), 2005.gada "Volkswagen Multivan" (8300 eiro), 2009.gada "Nissan X-Trail" (5100 eiro), 2007.gada "Volkswagen Touran" (2570 eiro), 2005.gada "Volvo XC90" (3300 eiro), 2010.gada "BMW X5" (11 750 eiro), 2008.gada "Volkswagen Caddy Life" (2550 eiro), 2006.gada "Seat Altea XL" (1200 eiro), 2007.gada "Škoda Fabia" (1450 eiro), 2008.gada "Ford Galaxy" (2950 eiro), 2007.gada "Volkswagen Passat" (3600 eiro) un 2013.gada "Chevrolet Captiva" (8800 eiro).

Atbilstoši Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumam Latvijas valstij piekritīgos transportlīdzekļus var nodot bez atlīdzības Ukrainas valdības īpašumā, lai palīdzētu novērst ar karadarbību Ukrainā saistītās ārkārtējās situācijas sekas un atbalstītu Ukrainas sabiedrību. Šis ir viens no veidiem, kā Latvija palīdz Ukrainai cīņā ar Krievijas agresiju.

Dzērājšoferiem konfiscēto transportlīdzekļu nodošanā Ukrainai Valsts ieņēmumu dienests (VID) sadarbojas ar biedrību "Agendum", kas ar tā dēvētā "Tviterkonvoja" palīdzību nodrošinās auto nogādāšanu Ukrainā un nodošanu Ukrainas valdības institūcijām, veicot visas nepieciešamās darbības un sedzot visus saistītos izdevumus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ādažu poligonā notiks militārās mācības CAT 24

No šodienas līdz 4.maijam Ādažu militārajā poligonā notiks NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas vadīto militāro mācību "CAT 24" aktīvā fāze, informē Nacionālie bruņotie spēki.

Sabiedrība Simtiem velosipēdistu Rīgā devušies «Kritiskās masas» velobraucienā

Rīgā šodien vairāki simti velobraucēju devušies tradicionālajā "Kritiskās masas" velobraucienā.

Sabiedrība Abu Meri sola rudenī samazināt recepšu zāļu cenu par 15-20%

Mēs nevaram atkāpties no solījuma rudenī samazināt recepšu zāļu cenu par 15-20%, sacīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sabiedrība Rīga stājas spēkā elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumi

No šodienas Rīgā stājas spēkā koplietošanas elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumi.

Lasiet arī

Pasaule Kallasa: labākais veids, kā pasargāt sevi, ir palīdzēt Ukrainai

Labākais veids, kā pasargāt sevi, ir palīdzēt Ukrainai uzvarēt tās cīņā par brīvību, paziņojusi Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa, komentējot ASV Kongresa Pārstāvju palātas sestdienas balsojumu par atbalstu finansējuma piešķiršanai, lai piegādātu bruņojumu Ukrainai.

Pasaule ASV Pārstāvju palāta atbalsta likumprojektus par palīdzību Ukrainai

ASV republikāņu kontrolētā Pārstāvju palāta sestdien nobalsoja par likumprojektu, kas paredz piešķirt ilgi aizkavēto palīdzību Ukrainai, kas apvienota kopējā paketē ar palīdzību arī Izraēlai un Taivānai.

Pasaule ASV piešķir 138 miljonus dolāru Ukrainas pretgaisa aizsardzības atbalstam

ASV Valsts departaments devis ārkārtas atļauju piešķirt Kijivai 138 miljonus dolāru, lai tiktu nodrošinātas rezerves daļas zenītraķešu kompleksiem "Hawk" un to remonts.

Pasaule NATO mēģina saskaņot plānu par ilgtermiņa militāro palīdzību Ukrainai

NATO dalībvalstis trešdien sanāksmē Briselē vienojās sākt plānot ilgtermiņa militāro palīdzību Ukrainai, bet iepriekš paziņotais NATO ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga priekšlikums par piecu gadu militārās palīdzības nodrošināšanu Ukrainai apmēram 100 miljardu ASV dolāru apmērā izraisīja pretrunīgu reakciju.