• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valsts dienvidaustrumu daļā uzsniguši desmit centimetri sniega

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 07:19, 04.01.2024


Kopš trešdienas pēcpusdienas daudzviet Latvijas dienvidaustrumu pusē uzsniguši aptuveni desmit centimetri sniega, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.


Foto: LETA

Piecos rītā biezākais sniegs novērojumu staciju laukumos bija 11 centimetri Jēkabpilī un Madonā, deviņi centimetri Skrīveros un Līvānu novada Rožupē, astoņi centimetri Krāslavas novada Piedrujā, kā arī septiņi centimetri Dagdā un Rēzeknē.

Novērojumu stacijās valsts rietumu pusē, kā arī Rīgā un citviet Vidzemes piekrastē sniega nav vai arī tā biezums nesasniedz vienu centimetru.

Jāņem vērā, ka LVĢMC stacijās sniega segu mēra ultraskaņas sensors speciāli sagatavotā laukumā. Meteoroloģiskās stacijas parasti atrodas atklātā vietā, un novērojumu punktā vējš nereti nopūš sniegu vai dažkārt izveido kupenu, tādēļ vidējais sniega segas biezums apkārtnē var būtiski atšķirties no tā, kas izmērīts novērojumu stacijā.

Ceturtdienas rītā debesis ir mākoņainas, valsts lielākajā daļā mazliet snieg un puteņo. Vietām Latvijas austrumu pusē snieg mēreni un redzamība sniegputenī ir mazāka par kilometru, tādēļ braukšana dažviet ir stipri apgrūtināta.

Gaisa temperatūra plkst.5 bija no -8,8 grādiem Kolkā līdz -19,8 grādiem Rūjienā un -20,5 grādiem Alūksnē.

Pūš mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš, tā ātrums brāzmās sasniedz 8-13 metrus sekundē, Kolkā - 16 metrus sekundē. Atrodoties vējā, sals šķiet bargāks nekā rāda termometrs; Alūksnē un Rūjienā sajūtu temperatūra ir -31 grāds.

Rīgā mākoņains rīts, mazliet snieg, austrumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu līdz desmit metriem sekundē. Gaisa temperatūra -14..-15 grādi, kas vējā šķiet kā -22 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -19 grādiem Alūksnē līdz -8 grādiem Kolkā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 3.janvārī bija +25 grādi Spānijas austrumu un dienvidu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -43 grādi Skandināvijas ziemeļos.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atbalsta grozījumus par valsts valodas zināšanu arī citiem Krievijas pilsoņiem

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Imigrācijas likumā, ar kuriem valsts valodas zināšanu prasību plānots piemērot vēl papildu dažiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu.

Sabiedrība Maznodrošinātas mājsaimniecības azbestu saturošu šīferi var nodot bez maksas

Vides aizsardzības un reģionālā attīstības ministrijas (VARAM) kampaņas "Ļauj vecajam azbesta jumtam aizbraukt!" laikā trūcīgas un maznodrošinātas mājsaimniecības var nodot azbestu saturošu šīferi bez maksas, informē VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Sabiedrība Nosaukta summa, kāda nepieciešama patvertņu izveidošanai

Latvijā patvertņu un vietu, kur patverties, atjaunošanai vai izveidošanai indikatīvi būtu nepieciešami kā minimums 98 679 900 eiro, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) ziņojuma projekts valdībai.

Sabiedrība Vecpils iedzīvotāji Kurzemē atceras kolhoza laikus (+VIDEO)

Pēteris Lācis izveidoja "Ziedu" par vadošo saimniecību.

Lasiet arī

Sabiedrība Applūst upju palienes; nākamnedēļ ūdens līmenis pazemināsies

Pēdējo dienu spēcīgo nokrišņu ietekmē upēs turpinās ūdens līmeņa kāpums un plašāk applūst palienes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Tuvākajās dienās laiks kļūs vasarīgi silts

Šīs nedēļas nogalē un nākamās nedēļas sākumā gaiss Latvijā kļūs arvien siltāks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Piektdien gaiss iesils līdz +13 grādiem un daudzviet īslaicīgi līs

Piektdien Latvijā, starp mākoņiem spīdot saulei, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +8..+13 grādiem.

Sabiedrība Lielajā talkā gaidāms pārsvarā saulains laiks

Sestdien, 27.aprīlī, Latvijā gaidāms pārsvarā saulains laiks, prognozē sinoptiķi.