• Mariss,
  • Matīss,
  • Modris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nedēļas nogalē iespējams 30 centimetrus dziļš sniegs un 30 grādu sals

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:05, 04.01.2024


Tuvākajās diennaktīs Latvijas austrumu daļā sniega biezums sasniegs 20-30 centimetrus un gaisa temperatūra var noslīdēt zem -30 grādiem, liecina jaunākās laika prognozes.


Foto: LETA

Plašākā un stiprākā snigšana gaidāma piektdienas naktī un dienas pirmajā pusē, savukārt no jūras nākoši mākoņi ļoti stipru snigšanu atsevišķās vietās izraisīs piektdien un sestdien.

Piektdienas pēcpusdienā Latvijas austrumu daļā gaidāms 20-30 centimetrus dziļš sniegs, bet turpmākajās diennaktīs gaisīgā sniega sega saplaks. Sniegam sablīvējoties, tā biezums var samazināties pat par desmit centimetriem.

Aukstajam gaisam plūstot pār jūru, veidosies gubu mākoņi ar stipriem nokrišņiem. Sagaidāms, ka tie vairāk skars Talsu, Tukuma un Mārupes novadu, kā arī Jūrmalu un Rīgu. Arī šajā teritorijā sniega biezums vietām var pārsniegt 20 centimetrus.

Norimstot vējam un izklīstot mākoņiem, strauji pazemināsies gaisa temperatūra. Lielākais sals iespējams svētdien un pirmdien, 7. un 8.janvārī, kad vietām Vidzemē un Latgalē termometra stabiņš diennakts tumšajā laikā var noslīdēt līdz -30..-33 grādiem. Bezvēja apstākļos sals gan nešķitīs īpaši lielāks par to, kas šonedēļ jau pieredzēts.

Atbilstoši pašreizējām prognozēm jau 9.janvārī gaisa temperatūra visā Latvijā paaugstināsies līdz -2..+3 grādiem. Pēc dažām siltākām diennaktīm, visticamāk, atgriezīsies liels sals. Baltijas valstīs un Skandināvijā šī ziema var kļūt par aukstāko pēdējos 10-13 gados.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem ceturtdien plkst.8 biezākā sniega sega bija desmit centimetri Jēkabpilī un 15 centimetri Madonā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Lasiet arī

Sabiedrība Nedēļas nogalē iespējams meteoroloģiskā rudens sākums

Gaisa temperatūrai pakāpeniski pazeminoties, šīs nedēļas nogalē Latvijā, iespējams, sāksies ne tikai astronomiskais, bet arī meteoroloģiskais rudens.

Sabiedrība Trešdien vietām valstī gaiss iesils līdz +25 grādiem

Trešdien maksimālā gaisa temperatūra Latvijā gaidāma no +17..+20 grādiem daļā piekrastes līdz +25 grādiem vietām valsts austrumu, centrālajos un dienvidu novados, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Daļā peldvietu ūdens temperatūra saglabājas tuvu 20 grādiem

Lielākajā daļā Latvijas upju un ezeru ūdens temperatūra ir 15..20 grādi, siltākais ūdens saglabājas ezeros un Pļaviņu ūdenskrātuvē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Pasaule Plūdos Centrāleiropā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 16

Vētras "Boriss" izraisītajos plūdos Centrāleiropā bojāgājušo cilvēku skaits pirmdien pieaudzis līdz 16.