• Edijs,
  • Edvīns
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rakstnieks Jurģis Liepnieks: «Vientulība nogalina» (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 07:55, 28.12.2023


Latvijas iedzīvotājiem sāka attālināti palīdzēt atrast sociālo loku.


Filozofisku grāmatu autors Liepnieks sarunājas ar vientuļiem cilvēkiem.

Ziemas brīvdienās īpaši aktuāls ir dzīvas cilvēciskas komunikācijas trūkums, ja tādas nav. Pazīstamais literārs un polittehnologs Jurģis Liepnieks pievienojās psiholoģiskās palīdzības dienestam, kurā var sarunāties ar vientuļiem cilvēkiem. Lūk, kā viņš par to runāja savā sociālā tīkla kontā X – bijušais Twitter.

"Vientulība nogalina. Vecums, nabadzība un slimības, un tas viss vienam, tās ir milzu ciešanas. Ingas Muižnieces projekts "parunāsim" ir iespēja vientuļiem cilvēkiem vienkārši piezvanīt un parunāt ar kādu. Pirmo reizi iesaistījos pirms pāris mēnešiem un biju šokēts uzreiz daudzās nozīmēs. Piekrītu Ingai, ka šo vajadzētu katram deputātam un katram politiķim šad tad padarīt. Varbūt kaut kas pielektu. Lai vai kā - viņi teica, ka zmsv ir īpaši grūts laiks. Pieteicos, ka es varu. Nezinu, kurš gūst vairāk, es, vai tie ar kuriem sanāk parunāt".

Citi aktīvie sociālo tīklu lietotāji atbalstīja Liepnieka kungu.

Rasa: "Šie cilvēki, kas ir pazvanījuši, atsaukušies uz zvanu ir atraduši sevī spēku, viņi nav padevušies, tas ir sākums, lai atspertos, lai atgrieztu ticību, cerību, mīlestību. Materiāls atbalsts ir svarīgs, bet cilvēks nesastāv tikai no miesas, arī tā otra cilvēciskā puse ir jāpabaro".

Babloincasso: "Arī es šos ziemīšus pavadīju pilnīgi viens un jāsaka jutos pilnīgā pakaļā. Mainot segas pārvalku pulss 126; iznesot miseni 147… spiediens no rīta 140/103… kāds vēl te GYM… Tie fizioloģiskie dati, nerunājot par depresijas bedri. Alkohols pēc šķiršanās slikts sabiedrotais".

Fils: "Vajadzētu gan... Tā ir milzīga problēma cilvēkiem, kuri tādu vai savādāku iemeslu dēļ izkrituši no aprites... Tie arī, kuri dzīvo ģimenē, bet tas nenozīmē, ka viņi nav vientuļi... Man bijušas simtiem sarunu ar šiem cilvēkiem, arī ar viņu tuvajiem...labi, ka Tu to dari..lai mierīgi..."

Ilga Neja: "Lasu un nāk raudiens... es visu to izjūtu, kaut reizi nedēļā, bet gribas ar kādu parunāt, it kā paprasīt kaut par nenozīmīgām lietām, bet padomu, kā rīkoties,izteikt savu sāpi... Ir grūti, ļoti,kad mājās esi visu laiku tikai viens".

Nav vārds, nav uzvārds: "Starpcitu, nav jābūt vecam vai slimam, lai svetkos justos vientuļam. Arī vecumā 30+ bez berniem, bez otra cilvēka, bez brāļiem un māsām var svetkos būt viens. Ne vienmēr mēs zinām, kas cilvēkā slēpjas zem soctiklu skaistām bildem un ikdienas jautrības".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība JV atsakās piedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā

Partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) nolēmusi nepiedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā, aģentūru LETA informēja partijā.

Sabiedrība Uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu

Ir jārēķinās, ka uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu, jo, lai gan inflācija vairs būtiski neaug, izmaksu līmenis nav krities un konkurēt kļūst arvien grūtāk, intervijā aģentūrai LETA atzina konsultāciju kompānijas EY partneris, Stratēģijas un darījumu konsultāciju nodaļas vadītājs Baltijas valstīs Guntars Krols.

Sabiedrība Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara

Diennakts vidējai gaisa temperatūrai paaugstinoties virs +15 grādiem, Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Sabiedrība Ceturtdien gaiss Latvijā iesils līdz +23 grādiem

Ceturtdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +20..+23 grādiem, vienīgi daļā piekrastes tā nepārsniegs +18 grādus, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Veselība Latvijā 25% iedzīvotāju darba devējs rūpējas par viņu emocionālo veselību

Latvijā 25% iedzīvotāju apliecina, ka darba devējs rūpējas par viņu emocionālo veselību, informēja apdrošināšanas kompānijas pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Veselība Psihiatrijas un narkoloģijas centrs ieviesis konsultācijas dežūrtālruni

Saistībā ar pieaugošo sabiedrības interesi par psihisko veselību un dažādiem psihiskās veselības aprūpes pakalpojumiem Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs (RPNC) ievieš psihiatriskās konsultācijas dežūrtālruni.

Veselība «Dakter, es neatceros»: 70% Latvijas iedzīvotāju ir atmiņas traucējumi (+VIDEO)

Pašlaik pacientiem ģimenes ārsta praksē ir izteikti jūtamas kovida sekas – smadzeņu migla.

Veselība Trešdaļa iedzīvotāju dzīvo ar sajūtu, ka nepaspēj paveikt visu vajadzīgo

Trešdaļa Latvijas iedzīvotāju dzīvo ar sajūtu, ka nepaspēj paveikt visu vajadzīgo, liecina pētījumu aģentūras "Norstat" veiktās aptaujas dati.