• Edijs,
  • Edvīns
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Stāvvietas paplašinās nākamgad?

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 13:04, 27.12.2023

Andris Ērglis


Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB) apkopojis nozīmīgākos notikumus 2023.gadā.



"Šis gads OCTA nozarei ir bijis izaicinājumiem pilns. Gada pirmajā pusē turpinājām izjust sekas, kas saistītas ar inflācijas radīto cenu pieaugumu nozarēs, kas tieši ietekmē apdrošināšanas jomu. Tāpat šogad, līdzīgi kā 2022.gadā, turpinājās darbs pie nozares regulējošās likumdošanas sakārtošanas, kas varētu noslēgties jaunajā gadā ar virkni būtiskām izmaiņām, kas skars gan LTAB kā biedrības darbību, gan satiksmes drošības jomu kopumā," stāsta LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

Lai sekmētu publisko stāvvietu izmēru palielināšanu, LTAB iniciēja parakstu vākšanu platformā "ManaBalss.lv". Rosinātā iniciatīva paredz nepieciešamību veikt izmaiņas normatīvajos aktos, lai pārskatītu Ministru kabineta noteikumus Nr. 240 un Latvijas standartu NR. LVS 190-7, kuri reglamentē stāvvietu izmērus, bet ir novecojuši un neatbilstoši mūsdienu situācijai. Iniciatīvas rezultātā 2023.gada sākumā tika savākti vairāk nekā 10000 iedzīvotāju paraksti, un februārī Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija lēma to virzīt tālāk, nododot izvērtēšanai Ministru kabinetā.

Šajā gadā uz Latvijas ceļiem tika uzstādīti pirmie vidējās ātruma kontroles radari, kas tiek finansēti no ceļu satiksmes negadījumu novēršanas un profilakses konta līdzekļiem, kurus veido apdrošinātāju veiktās iemaksas no OCTA polisēm. Patlaban valsts ceļu tīklā jau darbojas 16 vidējā ātruma kontroles posmi. Apkopotā statistika rāda, ka no vairāk nekā 12 tūkstošiem līdz šim fiksēto pārkāpumu, ceturtā daļa bijusi par neiegādātu OCTA. Lai gan neapdrošināto transportlīdzekļu skaits Latvijā salīdzinoši nav liels, (~1%), LTAB dati liecina, ka viņu vidū katrs piektais autovadītājs ir "recidīvists" - kas ne tikai sistemātiski neiegādājas OCTA, brauc bez derīgas tehniskās apskates, bet nereti ir arī apreibinošu vielu iespaidā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Slimais deputāts varēs uz laiku nolikt pilnvaras?

Partija "Progresīvie" rosina dot tiesības Saeimas deputātam brīvprātīgi nolikt mandātu uz laiku.

Sabiedrība Kādam jābūt 21.gadsimta tiesnesim?

Notiks Latvijas tiesnešu konference

Sabiedrība AM sagatavotajā rokasgrāmatā sniegti ieteikumi arī par rīcību okupētā teritorijā

Aizsardzības ministrijas (AM) sagatavotajā rokasgrāmatā "Kā rīkoties kara gadījumā" ir sniegti ieteikumi arī par rīcību īslaicīgi okupētā teritorijā.

Sabiedrība Siliņa: Pedagogiem vienmēr ir bijusi ļoti liela pretimnākšana

Pedagogiem no valdības puses vienmēr ir bijusi ļoti liela pretimnākšana, šīs nozares jautājumus skatot kā prioritārus, šādu viedokli trešdien LTV "Rīta panorāmā" pauda premjere Evika Siliņa (JV).

Lasiet arī

Ekonomika No Nīderlandes saņemts pieteikums par 2 miljonu eiro izmaksu no OCTA fonda

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB) no Nīderlandes saņēmis pieteikumu par divu miljonu eiro izmaksu no obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) Garantijas fonda.

Ekonomika Demogrāfija, uzņēmējdarbība, nodokli - eksperts par pensijām Latvijā (+VIDEO)

Dzīvības apdrošināšanas tirgus 10 mēnešos ir piedzīvojis kritumu par 20%.

Ekonomika Raidījums: KP lēmuma dēļ nākamgad varētu pieaugt OCTA polišu cenas

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojam (LTAB) nelabvēlīgā Konkurences padomes (KP) lēmuma dēļ nākamgad varētu pieaugt transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) polišu cenas, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Sabiedrība Latvijā bez OCTA pārvietojas aptuveni 1% auto

Ceļu satiksmē piedalās aptuveni 1% transportlīdzekļu bez obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas (OCTA), liecina Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) kampaņas "Ja Tev nav OC/TA - nebrauc!" laikā apkopotā statistika.