• Ēriks,
  • Inese,
  • Inesis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā samazinājies to cilvēku skaits, kuri ikdienā ierobežo alkohola patēriņu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 22:40, 26.12.2023


Pēdējo piecu gadu laikā ir samazinājies to cilvēku skaits, kuri ikdienā ierobežo alkohola patēriņu, liecina "Mana aptieka & Apotheka" ikgadējā "Veselības indeksa pētījuma" dati.


Foto: LETA

Ja 2019.gadā alkohola patēriņu pieskatīja un ierobežoja teju puse iedzīvotāju - 48%, tad šobrīd tie ir 40% aptaujāto.

Kritiskais vecums, kad regulāri tiek pārkāptas alkohola lietošanas normas, kā arī cilvēki paši apzinās un atzīst, ka alkohola lietošana ir problēma, ir vecumā no 33 līdz 44 gadiem. Alkohola lietošanas normas biežāk pārkāpjot vīrieš un respondenti ar pamatizglītību, kā arī tie, kuri kopumā neievēro veselīga dzīvesveida pamatprincipus.

Savukārt visapzinīgākie, proti, tie, kuri pēc saviem ieskatiem ierobežo alkohola patēriņu, ir seniori virs 65 gadu vecuma - 47%, sievietes - 46%, cilvēki, kuri ievēro veselīgu dzīvesveidu - 44%, un iedzīvotāji ar augstiem ienākumiem un augstāko izglītību - 43%.

Tāpat aptaujā noskaidrots, ka 8% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka viņam ir problēmas ar alkohola lietošanu jeb atzīst, ka alkohola lietošana ir pārmērīga un tas kļuvis par kaitīgu ieradumu. Arī šim rādītājam ar katru gadu ir tendence palielināties. Visbiežāk pārlieku liels alkohola patēriņš ir problēma cilvēkiem, kuri atzīst, ka viņu dzīvesveids kopumā ir neveselīgs, tādu ir 16%, kā arī iedzīvotājiem ar pamatizglītību un vecuma grupā no 35 līdz 44 gadiem - 14%.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Lasiet arī

Ekonomika Internetā iegādāto alkoholu varēs piegādāt ne ātrāk kā pēc sešām stundām

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija šodien atbalstīja kompromisa priekšlikumu, kas paredz, ka internetā iegādāto alkoholu atļauts piegādāt pircējam ne ātrāk kā pēc sešām stundām no pasūtīšanas brīža.

Sabiedrība Latvijā ieviesīs jaunus alkohola tirdzniecības laika ierobežojumus

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija šodien atbalstīja grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, paredzot ieviest jaunus alkohola tirdzniecības laika ierobežojumus - no pirmdienas līdz sestdienai to varēs tirgot no plkst.10 līdz 20, bet svētdienās - no plkst.10 līdz 18.

Veselība Apmēram katrs septītais lieto alkoholu no rītiem pēc smagām ballītēm (+VIDEO)

Gandrīz divas trešdaļas "slimnieku" jeb 65% dzer daudz ūdens.

Ekonomika Saeima aizliedz pārdot alkoholu personām, kuras ir jaunākas par 20 gadiem

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija šodien atbalstīja priekšlikumu grozījumiem Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas paredz, ka alkoholiskos dzērienus būs aizliegts pārdot personām, kuras ir jaunākas par 20 gadiem.