• Kitija,
  • Viestards,
  • Viesturs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Diplomāts: Latvijai jāizmanto iespēja runāt par sev svarīgiem jautājumiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 07:53, 26.12.2023


Ja Latvijai ir iespēja šajos juku laikos starptautiskā līmenī runāt par jautājumiem, kas ir svarīgi mums pašiem un mūsu partneriem un sabiedrotajiem, tad tas noteikti ir jāizmanto, intervijā aģentūrai LETA savu pārliecību pauda Latvijas pastāvīgais pārstāvis ANO no 2001. līdz 2005.gadam Gints Jegermanis.


Foto: LETA

Atbildot uz to, vai Latvijai ir svarīgi kļūt par ANO Drošības padomes nepastāvīgo locekli, Jegermanis sacīja, ka uz to var raudzīties no dažādiem skatu punktiem. Viens būtu reģionālais redzējums, uzdodot jautājumu, ja to paveica lietuvieši un igauņi, kādēļ latviešiem nepamēģināt. Otrs aspekts esot tāds, ka Skandināvijas valstis ļoti mērķtiecīgi sadarbojas un strādā ANO drošības struktūrās, meklējot iespējas, lai nepārtraukti kāda no Ziemeļvalstīm būtu Drošības padomes nepastāvīgā locekle. Visas šīs valstis ir sapratušas, ka dalība Drošības padomē dod iespēju gan aizstāvēt savas intereses, gan dot savu pienesumu starptautiskajai politiskajai dienaskārtībai, uzsver Jegermanis.

"Ja mēs raugāmies uz Drošības padomi, tad tā ANO sistēmā ir galvenais galds. Ja mums ir ambīcijas diplomātijā, tad, sēžot pie šī galda, Latvija var būtiski vairot savu starptautisko atpazīstamību," uzskata diplomāts.

Viņš arī norāda, ka šobrīd pasaule piedzīvo pārmaiņas. To atzīst gan Ķīnas Komunistiskās partijas ģenerālsekretārs Sji Dziņpins, gan ASV prezidents Džo Baidens. Vienlaikus, pēc Jegermana domām, šobrīd izskatās, ka Amerikas "hegemonijas" laiks ir beidzies, un nav zināms, kā lietas izskatīsies nākotnē. "Ja mēs ar savu balsi Eiropas Savienības un NATO kopkorī varam palīdzēt starptautisko kārtību pilnveidot, tad kāpēc šo iespēju neizmantot," savu pārliecību pauž diplomāts.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par 12 miljoniem eiro plāno uzlabot Vaļņu ielu Rīgā

Par nepilniem 12 miljoniem eiro plāno uzlabot Vaļņu ielu un Teātra laukumu Vecrīgā, šodien nolēma Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja, atbalstot projekta Vecrīgas publiskās ārtelpas attīstības 1.kārta pieteikuma iesniegšanu un īstenošanu.

Sabiedrība Ierīkos spēļu laukumus apkaimēs

Spēļu un rekreācijas laukumu attīstībai apkaimēs atvēlēti 3,2 miljoni eiro.

Sabiedrība «Neesiet kā Didrihsoni un nemetiet savu bērnu gaisā» (+VIDEO)

Mīlošie vecāki dalījās ar sava mazuļa video, un viņiem uzbruka nīdēji.

Sabiedrība Ādažos pagarinās aizsargdambi gar Gauju

Ādažu novada dome šodien konceptuāli atbalstīja aizsargdambja pagarināšanu gar Gauju.

Lasiet arī

Sports Porziņģis pēc traumas izārstēšanas varētu izlaist līdz pat pusgadam

Kristaps Porziņģis pēc pēdas traumas izārstēšanas laukumā varētu atgriezties pēc pieciem līdz sešiem mēnešiem, ceturtdien paziņoja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bostonas "Celtics".

Interesanti fakti Daugavpilī pārspēts nacionālais 27.jūnija karstuma rekords

Daugavpilī šodien pārspēts nacionālais 27.jūnija karstuma rekords, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Sabiedrība Teju dubultosies braukšanas maksa Jūrmalas sabiedriskajā transportā

No 1.augusta gandrīz dubultosies sabiedriskā transporta braukšanas maksas tarifi Jūrmalas maršrutu tīkla pilsētas nozīmes maršrutos, ceturtdien lēmusi pilsētas dome.

Veselība Baudi vasaru bez sāpēm kājās

Vasara straujiem soļiem tuvojas savam pilnbriedam. Taču sekot tās pasākumiem var traucēt sāpes kājās un to tūska. Šādi simptomi var norādīt uz vēnu varikozi, kura var radīt nepatīkamas sāpes. Diemžēl ar šo saslimšanu saskaras daudzi, taču tikai daži zina praktiskākās ārstēšanas metodes.