• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ukrainas vēstniecībai ziedo siltumenerģiju

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 11:02, 22.12.2023


AS "Rīgas siltums" Ukrainas vēstniecībai Latvijā ziedos 150 megavatstundas (MWh) siltumenerģijas, aģentūru LETA informēja "Rīgas siltuma" Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Jana Roze.



Ukrainas vēstniecības ēkai Kalpaka bulvārī 3 siltumapgāde šī ziedojuma ietvaros tiks nodrošināta laika periodā no šā gada 1.oktobra līdz 2024.gada 30.septembrim.

Saskaņā ar šobrīd spēkā esošo siltumenerģijas tarifu - 87,57 eiro par MWh - finansiālā ziedojuma vērtība ir 13 136 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

"Rīgas siltuma" valdes priekšsēdētājs Ilvars Pētersons informē, ka ziedojums neietekmēs siltumenerģijas tarifu un pakalpojuma cenas citiem klientiem, bet tiks samazināta uzņēmuma peļņa.

LETA jau ziņoja, ka šādu ziedojumu atļāva Rīgas dome.

To atbalstījusi arī Ekonomikas ministrija un "Rīgas siltuma" padome.

Ziedojums tiek veikts atbilstoši Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma un Ukrainas atbalsta likuma prasībām.

"Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Kompānijas kapitālā 49% pieder Rīgas domei, 48,99% - Latvijas valstij EM personā, 2% - SIA "Enerģijas risinājumi. RIX", bet "Latvenergo" pieder 0,005% akciju.

"Rīgas siltuma" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2022.gada 1.oktobra līdz šā gada 30.septembrim, pēc provizoriskiem datiem bija 442 miljoni eiro, kas ir divas reizes vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 17,2% - līdz 1,84 miljoniem eiro, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība CSDD tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Sabiedrība Kā ārzemnieki dienēs Latvijas armijā (+VIDEO)

Aizsardzības ministrija paredzējusi mainīt Militārā dienesta likumu, lai palielinātu karavīru skaitu.

Sabiedrība Miris kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis

80 gadu vecumā mūžībā devies kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs, 5. un 6.Saeimas deputāts Alfreds Čepānis, informē parlamentā.

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Lasiet arī

Ekonomika «Rīgas siltuma» apgrozījums provizoriski pieaudzis divas reizes

AS "Rīgas siltums" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2022.gada 1.oktobra līdz šā gada 30.septembrim, pēc provizoriskiem datiem bija 442 miljoni eiro, kas ir divas reizes vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 17,2% - līdz 1,84 miljoniem eiro, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.

Sabiedrība Veiks ikgadējās Rīgas karstā ūdens apgādes sistēmas pārbaudes

No šodienas AS "Rīgas siltums" veiks ikgadējo Rīgas siltumtīklos esošā siltumnesēja iekrāsošanu ar veselībai un videi nekaitīgu krāsvielu, lai kontrolētu siltumtīklu un siltumapgādes sistēmu blīvumu, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāve Jana Roze.

Sabiedrība Rīgas siltums no oktobra samazinās siltumenerģijas tarifu

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija ir apstiprinājusi AS "Rīgas siltums" siltumenerģijas tarifu, kas no oktobra būs par 3,5% mazāks nekā pašlaik, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Ekonomika «Rīgas siltuma» rēķinus varēs maksāt ilgāk un soda procenti būs mazāki

No šodienas siltumapgādes uzņēmums AS "Rīgas siltums" nolēmis atjaunot pandēmijas laikā atcelto līgumsodu piemērošanu, tomēr soda procenti būs mazāki un iedzīvotāji rēķinus varēs maksāt ilgāk, aģentūru LETA informēja uzņēmuma Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Linda Rence.