• Dailis,
  • Herberts,
  • Umberts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Cēsīs tiek audzinātas IT nozares nākotnes zvaigznes

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 10:06, 22.12.2023


Ģimnāzija ir kļuvusi par jauniešu datoru apmācības centru.


Šie jaunieši pārstāv mūsu valsts nākotni.

Cēsu Valsts ģimnāzijas komanda plūkusi pirmās vietas uzvaras laurus konkursā "Ventspils IT izaicinājums 2023". Cēsu Valsts ģimnāzijas 9.klašu skolēnu komanda iekļuva C grupas finālā un komandu pārstāvēja Sanija Alksne, Patrīcija Lecīte un Kārlis Tamovičs.

Dalībai konkursā 2023.gadā pieteicās 383 komandas, kuras sadalītas četrās grupās. Finālā iekļuva katras grupas 12 labākās komandas. Par godalgotām vietām trīs dienu laikā cīnījās 46 komandas - 34 komandas no Latvijas, astoņas komandas no Lietuvas un četras komandas no Igaunijas, stasta vietne cesis.lv.

"Pirmajā konkursa kārtā bija jāizgatavo prototips par elektroauto ieguvumiem salīdzinājumā ar iekšdedzes dzinēja auto. Mēs izveidojām labirinta spēlīti, kur katrs punkts sniedza informāciju par elektroauto. Nepacietīgi gaidījām rezultātus. Tikām iepriecināti, ka iekļuvām finālā! Pavisam drīz, jau 6.decembrī, satraukuma pilni devāmies uz Ventspili, lai trīs dienu garumā risinātu sarežgītus uzdevumus, negāja viegli, taču ar izaicinājumiem tikām galā", stāsta Cēsu Valsts ģimnāzijas komandas dalībnieki.

Par ieguldīto darbu un augsto novērtējumu, komanda saņēma apbalvojumu 1000 EUR apmērā, kā arī dronu un dāvanas no konkursa sponsoriem. Izsakām pateicību un atzinību Cēsu Valsts ģimnāzijas skolēniem, kā arī matemātikas skolotājai Ligitai Neimanei!

Konkursa mērķis ir sekmēt jauniešu zināšanu, prasmju, iemaņu un radošuma attīstību, praksē pielietojot dažādas prasmes, tai skaitā digitālās tehnoloģijas komandas darba organizēšanā un izveidoto rosinājumu prezentēšanā, kā arī veicināt starpvalstu kontaktu dibināšanu un pieredzi starptautiska mēroga konkursā gan skolēniem, gan skolotājiem. Konkursu organizē Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde "Ventspils Digitālais centrs" sadarbībā ar "Langas į ateitį", "Information Technology Foundation for Education (HITSA)", izglītības organizāciju "MTÜ Nuti -Võlur".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas peldvietas saņems «Zilos karogus»

Rīgā, vides izglītības konceptvietā "Šūna", šodien plkst.11 notiks "Zilā karoga" svinīgā pasniegšana, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Sabiedrība Ūdens temperatūra upēs un ezeros vietām pakāpusies līdz +17 grādiem

Agrā piektdienas rītā augstākā ūdens temperatūra Latvijas ūdenstilpēs bija +17 grādi Rāznas ezerā pie Kaunatas un Lielupē pie Mežotnes, kā arī +17,5 grādi Mūsā pie Bauskas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Opozicija vēlas, lai debates notiek tikai valsts valodā

Opozīcijā esošie "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA) sagatavojuši grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kas liegtu rīkot priekšvēlēšanu debates krievu valodā.

Lasiet arī

Kultūra Cēsīs šodien svinīgi atklās jauno Kosmosa izziņas centru

Šodien Cēsīs notiks jaunā Kosmosa izziņas centra svinīgā atklāšana, informēja Cēsu novada pašvaldības Attīstības pārvaldes pārstāve Ilze Sestule.

Sabiedrība Cēsīs publiski apspriež iespējamu 9 koku nociršanu Bērzaines ielā

No šodienas līdz 17.oktobrim izsludināta publiskā apspriešana par koku ciršanas ieceri deviņiem kokiem Bērzaines ielā, Cēsīs, informē pašvaldība.

Kultūra Cēsīs atvērs Kosmosa izziņas centru

Cēsīs oktobra sākumā apmeklētājiem durvis vērs Kosmosa izziņas centrs, informēja Cēsu novada pašvaldības Attīstības pārvaldes projekta "Inovācijas centra izveidošana Cēsīs" pārstāve Ilze Sestule.

Ekonomika Cēsīs par miljonu eiro esošo apgaismojumu nomainīs uz LED gaismekļiem

īdz nākamā gada oktobrim Cēsīs par 1 014 260 eiro 98 ielās nomainīs esošo apgaismojumu uz LED gaismekļiem, informē pašvaldība.