• Dailis,
  • Herberts,
  • Umberts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā krietni ierobežos iespējas suni turēt piesietu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:51, 21.12.2023


Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Dzīvnieku aizsardzības likumā, kas cita starpā paredz krietni ierobežot iespējas suni turēt piesietu. Par grozījumiem Saeimai vēl būs jābalso galīgajā lasījumā.


Foto: LETA

Likumā paredzēts noteikt, ka suni aizliegts turēt piesietu, izņemot mājas (istabas) dzīvnieku labturības un aizsardzības jomu regulējošos normatīvajos aktos minētus gadījumus.

Līdz ar to pēc būtības atbalstīti frakcijas "Progresīvie" iepriekšējā priekšsēdētāja Kaspara Briškena un iepriekšējā zemkopības ministra Didža Šmita (AS) atsevišķi iesniegtie priekšlikumi.

Tāpat likumā mainīta kārtība, kā pašvaldība regulē vietas un laiku, kur un kad publiskās vietās iedzīvotāji var atrasties ar suni. Līdzšinējais regulējums, kas paredz noteikt vietas, kur tas aizliegts, tiks aizstāts ar regulējumu par vietu noteikšanu, kur tas atļauts.

Tas nozīmē, ka norma tiks precizēta, nosakot, ka, lai suns neapdraudētu cilvēkus vai citus dzīvniekus, pašvaldības noteiks, kurās attiecīgās pašvaldības administratīvās teritorijas publiskajās vietās un kurā laikā atļauts vai nu atrasties ar suni, vai atrasties ar suni bez pavadas.

Grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā paredz vēl vairākas citas apjomīgas izmaiņas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Āgenskalna tirgū gaidāms īpašs pasākums - Ukrainas diena!

Latvijā dzīvojošie ukraiņi aicinās kopā gatavot, dziedāt, dejot un piedalīties dažādās radošajās darbnīcās.

Sabiedrība Aiztur divas personas aizdomās par informācijas vākšanu un nodošanu Krievijai

Kā liecina Valsts drošības dienesta izmeklēšanas laikā iegūtā informācija, personas nelikumīgi vāca un Krievijas specdienestiem nodeva neizpaužamas ziņas.

Sabiedrība IeM: Ukrainas bēgļu plūsma saglabājas mērena un stabila

Šogad četros mēnešos Latvijā pār ārējo robežu ir ieceļojuši 6457 Ukrainas pilsoņi, un bēgļu plūsma saglabājas mērena un stabila, taču ievērojami mazāka nekā 2023.gadā, kad šajā pašā laika periodā ieceļoja 40 496 Ukrainas pilsoņi, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavotā informācija.

Sabiedrība JV atsakās piedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā

Partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) nolēmusi nepiedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā, aģentūru LETA informēja partijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Saeima noraidīja alkohola iegādāšanās vecuma palielināšanu līdz 20 gadiem

Saeima šodien, otrajā lasījumā skatot grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, noraidīja priekšlikumu, kas būtu paredzējis alkoholiskos dzērienus aizliegt pārdot personām, kuras jaunākas par 20 gadiem.

Sabiedrība Saeimas komisijā vērtēs vēl vienu iniciatīvu par iecerēto skolu reformu

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā trešdien, 8.maijā, vērtēs iedzīvotāju iniciatīvu par iecerēto skolu reformu.

Sabiedrība Skandāls Saeimā: deputāti sastrīdas, apspriežot padomju laika deportācijas

Saeimas sēdē atsevišķi deputāti šodien izpelnījās aizrādījumus par neatbilstošu izteikšanos saistībā ar padomju okupācijas laikā Latvijā veiktajām iedzīvotāju deportācijām jeb izsūtīšanām.

Ekonomika Saeima piekrīt «airBaltic» obligāciju iegādei

Saeima šodien nolēma piekrist valsts dalībai Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligāciju iegādē.