• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Bērziņa apmeklēs Valsts vides dienestu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 07:58, 20.12.2023


Šodien vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV) apmeklēs Valsts vides dienestu (VVD).


Foto: LETA

Ministre dodas uz VVD, lai iepazītos ar iestādes aktuālajām darba prioritātēm, paveikto un plānoto.

Kā ziņots, augustā no darba aizgāja VVD ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga, bet iestādes vadītāja pienākumus tika uzdots pildīt VARAM valsts sekretāra vietniekam vides aizsardzības jautājumos Andrim Ķēniņam.

Baklānes-Ansbergas aiziešana bija ministra Māra Sprindžuka (AS) iniciatīva, pamatojoties uz pušu atšķirīgo izpratni par iestāžu kompetencēm un pārmaiņu ieviešanas procesiem.

Sprindžuks vēlējās panākt būtiskas pārmaiņas dienesta darbā. Galvenais mērķis bija mainīt primitīvo "visu aizliegt" pieeju uz tādu, kas vērsta uz sadarbību un atbildības deleģēšanu pašvaldībām un iedzīvotājiem, palielinot paškontroli.

Viņa ieskatā nepieciešams uzlabot dialogu starp VARAM Vides departamentu un VVD, kā arī nepieciešams būtisks darbs, mainot tiesisko regulējumu.

Tāpat nepieciešams šajā jomā samazināt administratīvo slogu un fokusēties uz jautājumiem, kuros vides riksi ir lieli.

Šonedēļ Valsts kanceleja izsludināja konkursu uz VVD ģenerāldirektora amatu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Pretendentiem jāatbilst Valsts civildienesta likuma un likumā "Par valsts noslēpumu" noteiktajām prasībām. No kandidātiem tiek sagaidīta augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība, vēlams ekonomikā, tiesību zinātnēs, vides vai dabas zinātņu jomā.

Tāpat nepieciešama vismaz triju gadu pieredze organizācijas vadītāja vai citā vadošā amatā ar vismaz 40 padotajiem darbiniekiem, starptautiska un/vai starpresoru sadarbības pieredze, izpratne par vides aizsardzības un dabas resursu izmantošanas uzraudzības un kontroles nodrošināšanu, izpratne par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, administratīvo procesu, budžeta plānošanu.

Tiek sagaidīts, ka pretendentiem būs veiksmīga pārmaiņu vadības pieredze, angļu valodas zināšanas B2 līmenī, sistēmiska pieeja jautājumu risināšanā un spēja uztvert un analizēt sarežģītu un liela apjoma informāciju dažādās jomās, teicamas stratēģiskās plānošanas, sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmes un nevainojama reputācija.

Par šādu amatu tiek piedāvāta mēnešalga no 4600 eiro pirms nodokļu nomaksas, sociālās garantijas, veselības apdrošināšana, kā arī motivējoša bonusu sistēma atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem.

Pretendentiem, kuri tiks aicināti uz atlases procesa otro kārtu, būs jāprezentē arī savs redzējums par Valsts vides dienesta darbības pilnveidošanas un attīstības iespējām. Atlases procesa trešajā kārtā tiks novērtētas vadības kompetences: stratēģiskais redzējums, pārmaiņu vadīšana, komandas vadīšana, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, spēja pieņemt lēmumu un uzņemties atbildību.

Nepieciešamos dokumentus jāiesniedz līdz 2024.gada 16.janvārim.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.