• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā plāno piespiedu pasākumus efektīvākai cīņai pret ledu uz jumtiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 08:57, 19.12.2023


Rīgā varētu tikt ieviesti piespiedu pasākumi efektīvākai cīņai pret ledu uz jumtiem, kas atkušņu laikā apdraud iedzīvotājus, šorīt LTV "Rīta panorāmā" pieļāva Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV).


Foto: LETA

Pēc Ķirša vārdiem, ja uz jumtie veidojas lielas lāstekas, tās esot jau sekas nenosiltinātiem un nesakārtotiem īpašumiem. Politiķis vēloties pāriet no cīņas ar sekām uz cīņu ar cēloņiem.

Ķirsis lika noprast, ka Rīgas pašvaldība saistošajos noteikumos varētu prasīt namu īpašniekiem nodrošināt risinājumus, lai lāstekas neveidojas, piemēram, nodrošinot namiem apsildāmās teknes un sniega barjeras uz jumtiem.

Mērs pieļāva, ka šādu risinājumu ieviešanai pašvaldībā varētu tikt izveidota atbalsta programma, bet pretī būšot arī "pātaga", piemēram, paaugstinātas nekustamā īpašuma nodokļa likmes, ja īpašums nebūs attiecīgi sakārtots.

Pašlaik vērojamā atkušņa laikā Rīgas pašvaldības policija esot noformējusi vairākus simtus protokolu par nenotīrītiem jumtiem.

Ķirsis atzina, ka atkušņa laiks ir brīdis, kad uz ielām visaktīvāk veidojas bedres. Visaktuālākā šī problēma ir vietās, kur ir nekvalitatīvs ielu segums, un Ķirsis šo problēmu cer risināt ar lielākiem ieguldījumiem infrastruktūrā vairāku gadu garumā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Āboltiņa nekomentē iespējamo aicinājumu viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus

Vēstnieces amats liedzot Solvitai Āboltiņa komentēt iekšpolitikas norises, tostarp iespējamo aicinājumu 12.Saeimas viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus viņai par labu.

Sabiedrība Aptauja: kādas skolas ir piemērotas skolēniem un vecākiem Latvijā (+VIDEO)

Kā nozīmīgus izvēles kritērijus min profesionāli skolotāji.

.

Sabiedrība Trīs lietas, ko vēlas darbinieki

Katrs piektais uzņēmums seko līdzi darbinieku vēlmēm, veicot ikgadējos darbinieku apmierinātības mērījumus. Pārliecinošs vairākums - 91% aptaujāto uzņēmumu - darbinieku labbūtības iniciatīvām atvēl līdz 10 000 EUR gadā, 7% uzņēmumu darbinieku labbūtībai atvēlētais gada budžets ir 10 001 - 30 000 EUR robežās, savukārt pavisam niecīga uzņēmumu daļa (0,29%) - velta vairāk nekā 100 000 EUR ik gadu.

Sabiedrība Rožukalnei atstājot amatu, SEPLP meklēs jaunu sabiedrisko mediju ombudu

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) rīkos konkursu jauna sabiedrisko mediju ombuda ievēlēšanai, jo līdzšinējā ombude Anda Rožukalne nolēmusi amatu atstāt, informē SEPLP pārstāvji.

Lasiet arī

Ekonomika Izsludina 210 miljonus eiro vērto Rīgas ielu uzturēšanas konkursu

Izsludināts atklāts konkurss par Rīgas transporta būvju ikdienas uzturēšanu no 2024.gada līdz 2029.gadam. Iepirkuma pretendenti piedāvājumus var iesniegt līdz 14.maija plkst.10.

Sabiedrība «Rīgas mežu» centrālo biroju plāno pārcelt uz Āgenskalnu

Pašvaldības SIA "Rīgas meži" biroju plānots pārcelt uz Āgenskalnā esošo bijušās Rīgas 14.vidusskolas ēku.

Sabiedrība Pārdaugavā būtiski ierobežos kravas transporta satiksmi

No šodienas pilnībā būs aizliegta kravas transporta tranzīta satiksme cauri Torņkalnam pa Vienības gatvi un Jelgavas ielu, kā arī rīta un vakara sastrēgumstundās aizliegta kravas transporta satiksme abos virzienos gar Daugavas kreiso krastu starp Bolderāju un Salu tiltu, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Kriminālziņas Vīrietim piemēro sabiedriskos darbus par naidīgiem izteikumiem pret ukraiņiem

Prokuratūra kādam agrāk nesodītam Latvijas nepilsonim piemērojusi sabiedriskos darbus par naidīgiem izteikumiem pret ukraiņu tautības cilvēkiem, liecina publiski pieejamais prokuratūras lēmums.