• Aivita,
  • Elfa,
  • Elvita,
  • Krišjānis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Jaunnedēļ gaidāmi intensīvi nokrišņi un brāzmains vējš

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:22, 17.12.2023


Jaunnedēļ Latvijā turpināsies atkusnis, kā arī gaidāmi intensīvi nokrišņi un brāzmains vējš, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).


Foto: LETA

Visā Latvijas teritorijā brīžiem līs, kā arī gaisa temperatūra gan dienās, gan naktīs pieturēsies 0…+8 grādu robežās. Rezultātā sniega sega turpinās samazināties. No netīrītajiem jumtiem turpinās krist sniegs un lāstekas.

Upju hidroloģiskā situācija būs sarežģīta, tāpēc iedzīvotājiem nāksies sekot līdzi tās attīstībai. Ciklonu ietekmē arī vējš atsevišķās dienās būs brāzmains, otrdien visā valsts teritorijā brāzmās sasniedzot 15-19 metrus sekundē (m/s). Ir iespējamība, ka nedēļas nogalē uz svētkiem vietām uzsnigs, kā arī termometra stabiņš noslīdēs zem nulle grādu atzīmes.

Nedēļas sākumā debesis lielākoties aizklās mākoņi. Pirmdien naktī brīžiem līs, bet dienā vien vietām gaidāms neliels lietus. Naktī uz otrdienu, valsts teritorijai pietuvosies jauna nokrišņu zona, kas daudzviet nesīs lietu. Dienas gaitā mākoņi pakāpeniski no rietumiem izklīdīs un arī lietus mitēsies. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs dienvidrietumu, rietumu vējš. Naktī uz pirmdienu, jūras piekrastē vējš brāzmās sasniegs 15-18 m/s, otrdien jau visā Latvijā tas būs tik brāzmains, jūras piekrastē sasniedzot pat 20-21 m/s. Vietās, kur vējš būs lēnāks, veidosies migla un pasliktināsies redzamība. Gaisa temperatūra daudzviet kā dienā, tā arī naktī būs +1…+7 grādi.

Atlikušajās darbdienās laika apstākļi būtiski neuzlabosies. Visā valsts teritorijā palaikam gaidāmas lietavas, vietām pat līs ilgstoši. Arī vējš saglabāsies brāzmains, īpaši jūras piekrastē. Pastāv iespējamība, ka dažviet uz Ziemassvētkiem atgriezīsies mīnusi un uzsnigs. Noturīgi mīnusi, sniega segas izveidošanās un saglabāšanās vairāk iespējama valsts austrumu rajonos, prognozē LVĢMC.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Mirusi bijusī LIVA direktore Laima Grebska

Piektdien, 10.maijā mirusi Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas ilggadējā direktore, bijusī Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) prezidente Laima Grebska, informēja Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolā.

Sabiedrība Par seksuālu uzmākšanos draudēs administratīvais sods

Starp seksuālās uzmākšanās viediem deputāti min arī intensīvu skatīšanās uz personas intīmām zonām un seksuālu žestu / darbības demonstrēšanu.

Sabiedrība «Nepārprotama divvalodības veicināšana»

Valsts valodas centra reakcija uz SEPLP ieceri noturēt sabiedriskajā televīzijā Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu debates krievu valodā.

Sabiedrība Saistībā ar pārkāpumiem Kariņa lidojumu lietā ierosināta disciplinārlieta

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu ierosināt disciplinārlietu pret Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Lasiet arī

Sabiedrība Svētdien debesis pakāpeniski aizklās mākoņi

Nedēļas pēdējā dienā debesis virs Latvijas pakāpeniski aizklās mākoņi un kļūs par pāris grādiem vēsāks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Šodien Latvijā gaisa temperatūra būs +16…+21 grādu robežās

Svētdien īslaicīgs lietus gaidāms vienīgi Latvijas austrumu rajonos, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sabiedrība Piektdien uzspīdēs saule un vietām īslaicīgi līs

Piektdien Latvijā būs mazāk mākoņu un nokrišņu nekā ceturtdien, prognozē sinoptiķi.