• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rinkēvičs: nekad nevajag krist pesimismā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 23:38, 14.12.2023


Eiropadomes lēmumi par iestāšanās sarunu sākšanu ar Ukrainu un Moldovu apliecina, ka nekad nevajag krist pesimismā, tviterī vērtē Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.


Foto: LETA

Viņš arī uzsver, ka ir jācīnās līdz galam. Tagad jādara viss, lai Ukraina turpinātu saņemt militāro un finansiālo palīdzību.

"Nebūs viegli, bet Ukraina uzvarēs, mēs uzvarēsim," mierināja Valsts prezidents.

Latvijas premjere Evika Siliņa (JV) šovakar Latvijas Televīzijai norādīja, ka šis vēsturisks brīdis. ES ir spējusi pierādīt, ka tā var pieņemt lēmumus un panākt rezultātus un Krievijas diktators Vladimirs Putins ir zaudējis. "Un, manuprāt, tas ir pats svarīgākais," uzsvēra Siliņa.

Tas, ka Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns izgāja no sanāksmju zāle, liecina, ka viņš nevarēja atrast sevī spēku pievienoties 26 ES dalībvalstu lēmumam.

Ukrainai ir vajadzīgs gan šis morālais un politiskais atbalsts, gan finansiālais atbalsts, lai gan sarunas par finanšu palīdzību Ukrainai nav vieglas.

Lai arī lēmumi ir jāpieņem diezgan sāpīgās diskusijās, tomēr visi saprot, ka bez drošības Eiropā pie robežām nebūs pārējā drošība Eiropā, norādīja premjere.

Kā ziņots, Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi ceturtdien samitā Briselē vienojušies sākt iestāšanās sarunas ar Ukrainu un Moldovu, paziņojis Eiropadomes prezidents Šarls Mišels.

Eiropas Komisija novembrī ieteica sākt sarunas ar Ukrainu, neraugoties uz atsevišķiem trūkumiem. Ukraina vairākkārt solījusi vēl nepaveiktās reformas īstenot tuvāko mēnešu laikā.

Eiropadome arī piešķīrusi kandidātvalsts statusu Gruzijai un Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili ES lēmumu raksturoja kā "monumentālu pavērsienu".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Lasiet arī

Pasaule Ukrainas parlaments pieņem pretrunīgi vērtēto mobilizācijas likumu

Ukrainas parlaments ceturtdien pēc mēnešiem ilgas kavēšanās un tūkstošiem grozījumu iesniegšnas, cenšoties mīkstināt sākotnējo projektu, pieņēmis likumu, kas regulēs jauniesaucamo uzņemšanu armijā.

Pasaule Ukrainas lauksaimniecības produktu importam būs stingrāki ierobežojumi

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis un Eiropas Parlaments (EP) pirmdien vienojās par stingrākiem ierobežojumiem dažu Ukrainas lauksaimniecības produktu importam, paziņoja ES prezidējošā valsts Beļģija.

Pasaule Ukraina samazina mobilizācijas vecumu no 27 līdz 25 gadiem

Lai papildinātu karavīru rindas, Ukraina trešdien samazinājusi mobilizācijas vecumu no 27 līdz 25 gadiem.

Pasaule Latvijā oficiālā vizītē ieradīsies Ukrainas premjerministrs Šmihaļs

Latvijā ceturtdien oficiālā vizītē ieradīsies Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs, informē Valsts kanceleja.