Tusks sola mobilizēt Rietumus Ukrainas atbalsta turpināšanai

Sabiedrība
LETA 18:40, 12.12.2023 0

Centieni mobilizēt Rietumu pasauli, lai tiktu turpināts atbalsts Ukrainai, būs Polijas jaunās valdības prioritāte, otrdien sacīja nākamais Polijas premjerministrs Donalds Tusks.

 
Foto: LETA

Kā norādīja premjers, viņam ir sāpīgi dzirdēt, ka Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim ir jācenšas pārliecināt pasaules līderus par nepieciešamību turpināt atbalstu Kijivas cīņai pret Krievijas agresiju.

Valdības prioritāte būs pārliecināt līderus, ka ir jāturpina palīdzēt Ukrainai sevi aizstāvēt un ka tas ir viņu pašu interesēs.

Tusks sacīja, ka "skaļi un apņēmīgi pieprasīs brīvās pasaules, Rietumu pasaules mobilizāciju, lai Ukrainai tiktu palīdzēts šajā karā".

"Šim domāšanas veidam alternatīvu nav. Es vairs nespēju klausīties dažus Eiropas politiķus no citām Rietumu valstīm, kas runā kaut ko par to, ka ir noguruši no situācijas Ukrainā," sacīja Tusks. "Viņi ir noguruši. Viņi to saka prezidentam Zelenskim sejā, ka viņiem vairs nav spēka, ka viņi ir novārguši."

"Polijas uzdevums, jaunās valdības uzdevums, bet arī visu mūsu uzdevums ir skaļi un stingri pieprasīt pilnu apņēmību no visas Rietumu kopienas palīdzēt Ukrainai šajā karā. Es to darīšu ar pirmo dienu," uzsvēra Tusks.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Otrdien būs silts un daļēji mākoņains laiks

Otrdienas pēcpusdienā Latvijā, izņemot lielu daļu piekrastes, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +17..+21 grādam, siltākais laiks gaidāms Kurzemē, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Mirusi bijusī LIVA direktore Laima Grebska

Piektdien, 10.maijā mirusi Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas ilggadējā direktore, bijusī Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) prezidente Laima Grebska, informēja Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolā.

Sabiedrība Par seksuālu uzmākšanos draudēs administratīvais sods

Starp seksuālās uzmākšanās viediem deputāti min arī intensīvu skatīšanās uz personas intīmām zonām un seksuālu žestu / darbības demonstrēšanu.

Sabiedrība «Nepārprotama divvalodības veicināšana»

Valsts valodas centra reakcija uz SEPLP ieceri noturēt sabiedriskajā televīzijā Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu debates krievu valodā.

Lasiet arī

Pasaule Polijas parlamentā sākas debates par abortu likumu liberalizāciju

Polijas premjerministrs Donalds Tusks priekšvēlēšanu kampaņā solīja stiprināt sieviešu tiesības un sekmēt piekļuvi abortam. Pašreiz Polijā ir spēkā viens no stingrākajiem abortu likumiem Eiropas Savienībā (ES).

Pasaule Polijā notiek pašvaldību vēlēšanas

Polijā šodien notiek pašvaldību vēlēšanas, kas būs pirmais premjerministra Donalda Tuska valdības pārbaudījums pēc bijušās opozīcijas uzvaras pagājušā gada parlamenta vēlēšanās.

Pasaule Krievijas spārnotā raķete ielidojusi Polijas gaisa telpā

Krievijas spārnotā raķete, kas naktī uz svētdienu tika izmantota uzbrukumā mērķiem Ukrainā, uz nepilnu minūti ielidoja Polijas gaisa telpā, pavēstīja Polijas Aizsardzības ministrija.

Pasaule Polija pauž atbalstu Ukrainai jautājumā par raķetēm «Taurus»

Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis paudis atbalstu Ukrainai jautājumā par raķetēm "Taurus" un pārmetis Vācijai vilcināšanos šo ieroču piegādē.