• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rēzeknes novada pašvaldība saņēmusi augstu Eiropas Savienības atzinību (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 07:35, 11.12.2023


Tīklošana ir palīdzējusi izveidot izglītības projektus.


Latgalieši ir gandarīti par augsto novērtējumu.

2023. gadā Rēzeknes novada pašvaldības īstenotais Erasmus+ projekts “INTEGRA” (“Tehnoloģiju integrēšanas speciālistu tīkla izveide skolēnu interešu izglītībā”) ir augstu novērtēts un ieguvis Eiropas Inovatīvas mācīšanas balvu pamatskolas izglītības kategorijā.

Šīs balvas mērķis ir identificēt, izcelt un izplatīt Erasmus+ projektu ietvaros sasniegtus inovatīvus rezultātus un inovatīvu mācību praksi, kā arī novērtēt skolotāju darbu, ziņoja vietne rezekneszinas.lv.

Rēzeknes novada pašvaldība ir viena no 93 Eiropas organizācijām no 32 Eiropas valstīm, kura ir ieguvusi šo balvu. No Latvijas kopumā balvu saņēma četri projekti. Jāmin, ka projekti tika realizēti dažādās nominācijās.

Divu dienu garumā notika intensīva tīklošanās starp 32 valstu projektu vadītājiem, kuri veiksmīgi uzrakstījuši un realizējuši inovatīvos projektus. Dažādās darbnīcās tika pārrunāti gan projekta laikā radušies jautājumi, veiksmes stāsti. Tāpat tika diskutēts par tēmām, kuras būs aktuālas, rakstot nākamos projektu pieteikumus.

Rēzeknes novada pašvaldības projekts ilga divus gadus. Tā mērķis bija atjaunot un dažādot esošo skolēnu interešu izglītības pulciņu piedāvājumu Rēzeknē, Rēzeknes novadā (Maltas, Nautrēnu, Viļānu vidusskolā, kā arī Gaigalavas pamatskolā), Lietuvā, Igaunijā un Slovēnijā. Šajā laikā projekta dalībnieki – pedagogi un jaunieši, ieguva jaunas zināšanas tehnoloģijās, kā arī iepazina Eiropas Savienības valstis, cilvēkus un izveidoja jaunas draudzības saites.

Eiropas Inovatīvas mācīšanas balva (European Innovative Teaching Award) ir EK iniciatīva, kura, sākot ar 2021. gadu, katru gadu tiek organizēta Erasmus+ programmas dalībvalstīs kā atbalsta pasākums vienotas Eiropas izglītības telpas sasniegšanai līdz 2025. gadam. Iniciatīvu īsteno skolu sektorā, identificējot, izceļot un popularizējot Erasmus+ projektos īstenoto izcilo mācīšanas praksi, vienlaikus novērtējot skolotāju darbu un viņu ieguldījumu pedagoga profesijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība VUGD ir atļāvis Stūra mājā turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlabošanai nepieciešamie darbi.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Lasiet arī

Sabiedrība Būs smagi: pašvaldības nākamo gadu gaida ar bažām

Nākamais gads pašvaldībām būs finansiāli smags, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis.

Sabiedrība Nākamajā gadā pašvaldībām nebūs «viegli laiki» - eksperts

Lai arī nākamā gada valsts budžets kopumā vērtējams kā "gana labs", pašvaldībām nākamajā gadā nebūšot "viegli laiki", intervijā Latvijas Radio Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) izpilddirektors Normunds Audzišs.

Ekonomika LPS: 15 gadu laikā pašvaldību ceļu finansējums ir samazinājies uz pusi (+VIDEO)

"Līdzekļu vairs nav ne tikai attīstībai, bet pat pamatfunkcijām".

Ekonomika Pašvaldību ieņēmumi 2024. gadā pieaugs par gandrīz 8% (+VIDEO)

Piedāvāts arī saglabāt pašvaldību noteikto prioritāro aizņēmumu kopējo summu 1,5 miljonu eiro apmērā, bet Rīgas valstspilsētai kā galvaspilsētai – 6 miljonu eiro apmērā.