• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


CSDD rīkos bezmaksas ziemas braukšanas konsultācijas. Kurās pilsētās?

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 18:35, 11.12.2023


Šonedēļ Ceļu satiksmes un drošības direkcija (CSDD) sadarbībā ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroju rīkos bezmaksas ziemas braukšanas konsultācijas Liepājā, Siguldā, Talsos un Balvos.


Foto: LETA

Ziemas braukšanas konsultācijas Rudes kartinga trasē pie Liepājas, Talsu lidlaukā un stāvlaukumā pie Pils ielas un Krišjāņa Baroona ielas krustojuma, Siguldā notiks no ceturtdienas, 14.decembra līdz svētdienai, 17.decembrim katru dienu plkst.11, 13 un 15.

Savukārt Balvos ziemas braukšanas konsultācijas šajos pašos pulksteņa laikos notiks no piektdienas, 15.decembra līdz svētdienai.

CSDD pārstāvji norāda, ka iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta. Vienas nodarbības laiks būs stunda un 30 minūtes. Nodarbībā drīkst piedalīties jebkurš autovadītājs ar savu transportlīdzekli, kas aprīkots ar ziemas riepām, ar derīgu tehnisko apskati un obligāto civiltiesisko apdrošināšanu.

Nodarbību dalībniekiem tiks skaidroti drošas braukšanas pamatnosacījumi, veidota izpratne par bremzēšanas ceļa garumu, tā ietekmējošiem faktoriem ziemas apstākļos, par šķēršļu apbraukšanu un to, kā izvairīties no sadursmes, ja bremzēšanas ceļš ir nepietiekams. Tāpat interesentiem individuāli tiks sniegti skaidrojumi par auto riepu stāvokli un to izvēli atbilstoši ikdienas braukšanai ziemas apstākļos.

Kopumā ziemas sezonā apmācības plānots organizēt desmit Latvijas pilsētās - Rīgā, Jelgavā, Siguldā, Valmierā, Rēzeknē, Daugavpilī, Madonā, Balvos, Talsos un Liepājā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Vairākiem cilvēkiem piešķir valsts augstākos apbalvojumus

Vairākiem cilvēkiem par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā pirms maija svētkiem piešķirti valsts augstākie apbalvojumi, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Lai atjaunotu bumbu patvertnes, nepieciešami aptuveni 100 miljoni eiro (+VIDEO)

Vērienīgo projektu ierosināts finansēt no Eiropas Savienības līdzekļiem.

Sabiedrība Otrdiena gaidāma silta, bet daudzviet būs lietus

Otrdiena Latvijā gaidāma silta, tomēr daudzviet līs, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība NBS tuvākajos gados izveidos septiņus jaunus bataljonus

Latvijas drošības stiprināšanai tuvākajos gados bruņotajos spēkos veidos septiņus jaunus bataljonus, pirmdien žurnālistus informēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijas numura zīmes šogad izsniegtas 25 transportlīdzekļiem no Krievijas

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Transportlīdzekļu un to vadītāju reģistrā šogad līdz 14.februārim ir pārreģistrēti 25 transportlīdzekļi, kas iepriekš bija reģistrēti Krievijā, ziņo CSDD.

Ekonomika Latvijā reģistrēto jauno elektroauto skaits pērn pieaudzis par 52,1%

Latvijā pagājušajā gadā reģistrēti 1624 jauni elektroauto, kas ir par 52,1% vairāk nekā 2022.gadā, informē Auto asociācijas pārstāvji.

Ekonomika Aicina atteikt reģistrāciju auto ar attītiem odometriem

Lai novērstu transportlīdzekļu pircēju maldināšanu un negodīgu konkurenci transportlīdzekļu tirgū, Latvijas Transportlīdzekļu tirgotāju asociācija (LATTA) aicina Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) atteikt reģistrāciju transportlīdzekļiem, kuriem veiktas manipulācijas ar odometru rādījumiem, informē asociācijā.

Pasaule Parīzieši referendumā atbalsta stāvvietu maksu celšanu apvidus auto

Parīzes iedzīvotāji referendumā svētdien nobalsoja par stāvvietu maksu trīskāršošanu pilsētas apvidus automobiļiem.