• Ēriks,
  • Inese,
  • Inesis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Aicina sarūpēt Ziemassvētku dāvanas bērniem Ukrainas bērnu namos

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 23:52, 11.12.2023


Biedrība "Tavi draugi" labdarības akcijā "Ziemassvētku ekspresis: Latvija - Ukraina" līdz 21.decembrim aicina sarūpēt Ziemassvētku dāvanas bērniem Ukrainas bērnu namos, kas atrodas frontes tuvumā.


Foto: LETA

Tūkstošiem bērnu Ukrainā karš ir atņēmis gan mājas, gan vecākus. Jau otro gadu, piepildot svētku gaidīšanas laiku ar labestību un rūpēm, biedrība "Tavi draugi" aicina ikvienu kļūt par daļu no akcijas "Ziemassvētku ekspresis: Latvija - Ukraina", lai līdz 21.decembrim kopīgiem spēkiem sarūpētu Ziemassvētku dāvanas 408 bērniem Ukrainā.

"Tavi draugi" pārstāve Beāte Bēvalde informē, ka šogad biedrība vēlas iepriecināt bērnus Čerņigovas apgabalā, pie kuriem jebkāda veida palīdzība nonāk visretāk. Viņi atrodas vistuvāk agresorvalsts robežai un ir pakļauti artilērijas apšaudēm teju katru dienu. Skolu šie bērni apmeklē reti, jo viņu ikdiena joprojām paiet bumbu patvertnēs.

"Tavi draugi" brīvprātīgie kopā ar ukraiņu draugiem ir apkopojuši bērnu vēstules Ziemassvētku vecītim jeb Svētajam Niklasam Ukrainā. Biedrība aicina Latvijas iedzīvotājus pirmssvētku laikā iesaistīties un palīdzēt Ukrainas bērniem sagādāt brīdi svētku prieka.

Ikviens ir aicināts izvēlēties kādu no bērnu vēstulēm, kas lasāmas "https://ekspresis.tavidraugi.lv" atzīmēt to un sagādāt tās autoram iecerēto dāvanu, kļūstot par viņa Ziemassvētku vecīti. Jau atzīmētās dāvanas būs redzamas kā rezervētas un tām pieteikties vairākkārt nav iespējams.

Sarūpētās dāvanas līdz 21.decembrim var nodot biedrības "Tavi draugi" telpās Rīgā, Ventspils ielā 50, darba dienās no plkst.10 līdz 18 un sestdienās no plkst.10 līdz 16.

Dāvanas var nogādāt arī akcijas "Ziemassvētku ekspresis: Latvija - Ukraina" pieturvietās, proti, 14.decembrī - Dobelē, pie galvenās egles, no plkst.16 līdz 19, 18.decembrī - Madonā, pie galvenās egles, no plkst.16 līdz 19, 20.decembrī - Rīgā, pie tirdzniecības centra "Spice" galvenās egles, no plkst.16 līdz 19, 21.decembrī - Rīgā, Tallinas ielas kvartālā, pie egles, no plkst.16 līdz 19.

Ziemassvētku rūķi aicināti sarūpētajām dāvanām pievienot bērna kārtas numuru un veltes iepakot caurspīdīgā iepakojumā vai atvērtos dāvanu maisiņos, lai akcijas rīkotāji var pārliecināties, ka sagādāts viss nepieciešamais.

Labdarības akcijas laikā iedzīvotāji aicināti sarūpēt ne tikai Ziemassvētku dāvanas bērniem, bet arī ziedot pieaugušajiem un bērniem ziemas periodā tik ļoti nepieciešamās lietas - silto ziemas apģērbu, apavus, segas, spilvenus un guļammaisus, kas cilvēkiem bez apkures un elektrības palikušajās ēkās Ukrainā var glābt dzīvības.

Dāvanas un ziedojumi ar biedrības "Tavi draugi" atbalstu tiks nogādāti kara visvairāk skartajos reģionos.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Sabiedrība Latvijas peldvietas saņems «Zilos karogus»

Rīgā, vides izglītības konceptvietā "Šūna", šodien plkst.11 notiks "Zilā karoga" svinīgā pasniegšana, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Sabiedrība Ūdens temperatūra upēs un ezeros vietām pakāpusies līdz +17 grādiem

Agrā piektdienas rītā augstākā ūdens temperatūra Latvijas ūdenstilpēs bija +17 grādi Rāznas ezerā pie Kaunatas un Lielupē pie Mežotnes, kā arī +17,5 grādi Mūsā pie Bauskas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Aptauja: Ukrainas vai kara bēgļu atbalstam ziedojuši 38,7% Latvijas iedzīvotāju

Ukrainas vai kara bēgļu atbalstam ziedojuši 38,7% Latvijas iedzīvotāju, liecina tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS, pēc aģentūras LETA pasūtījuma, veiktās aptaujas dati.

Sabiedrība Akcijā ukraiņiem saziedoti 4302 adītu zeķu pāri

Biedrības "Tavi draugi" akcijā "Adījumi Ukrainas atbalstam", kas tika īstenota kopā ar VAS "Latvijas pasts", kopumā saziedoti 4302 zeķu pāri un 250 kilogrami cepuru, cimdu un šaļļu, aģentūru LETA informēja biedrības pārstāve Agnese Ruberte.

Sabiedrība Austrumu slimnīca turpina uzņemt smagi cietušos ukraiņu kareivjus

Tālo ceļu līdz Latvijas lielākajai slimnīcai šoreiz mērojuši kopskaitā 11 karā cietušie.

Sabiedrība Ukrainai nodos 14 Latvijā konfiscētās automašīnas

Valdība otrdien nolēma bez atlīdzības nodot Ukrainai vēl 14 dzērājšoferiem konfiscētos transportlīdzekļus.