• Aivita,
  • Elfa,
  • Elvita,
  • Krišjānis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā 60% iedzīvotāju šajos Ziemassvētkos rotās īstu eglīti

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 19:43, 10.12.2023


Izvēloties svētku eglīti, vairāk nekā puse jeb 60% Latvijas iedzīvotāju izvēlas īstu, dzīvu kociņu, informēj"SEB bankas" pārstāvji, atsaucoties uz veikto aptauju.


Foto: LETA

Aptaujā secināts, ka 30% Latvijas iedzīvotāju šogad pēc savas eglītes dosies uz mežu, 22% aptaujāto pirks to egļu tirdzniecības vietā, 4% rotās eglīti, kas aug ārā pie mājas, bet vēl 4% plāno iegādāties eglīti podiņā. Tieši šos pēdējos risinājumus - dabā augošas eglītes rotāšanu vai eglīti podiņā, ko pēc tam var iestādīt, vides eksperti min kā ilgtspējīgākos risinājumus.

Vienlaikus 12% Latvijas iedzīvotāju iztiek bez eglītes un izvēlas citus Ziemassvētku rotājumus, savukārt 24% dod priekšroku mākslīgai eglītei. To nedaudz biežāk izvēlas gados jaunāki iedzīvotāji.

Aptaujā secināts, ka no visām trim Baltijas valstīm Latvijas iedzīvotāji visbiežāk izvēlas īstu eglīti. Līdzīgi kā Latvijā, arī vairums Igaunijas iedzīvotāju jeb 47% svētku rotājumam labprāt izvēlas dzīvu kociņu - 24% šogad dosies pēc eglītes uz mežu, 15% pirks kociņu veikalā, bet 8% rotās kādu eglīti dabā. Tomēr vairāk nekā trešā daļa jeb 36% izvēlas mākslīgo eglīti.

Savukārt Lietuvā ir vēl krietni vairāk mākslīgo eglīšu piekritēju - 50% lietuviešu rotās mākslīgu eglīti, 24% pirks dzīvu kociņu, 11% rotās savā pagalmā vai mežā augošu eglīti, bet 12% to nepušķos nemaz.

Iedzīvotāju aptauju Latvijā pēc "SEB bankas" pasūtījuma 2023.gada novembrī veicis uzņēmums "Norstat", aptaujājot 1004 respondentus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par seksuālu uzmākšanos draudēs administratīvais sods

Starp seksuālās uzmākšanās viediem deputāti min arī intensīvu skatīšanās uz personas intīmām zonām un seksuālu žestu / darbības demonstrēšanu.

Sabiedrība «Nepārprotama divvalodības veicināšana»

Valsts valodas centra reakcija uz SEPLP ieceri noturēt sabiedriskajā televīzijā Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu debates krievu valodā.

Sabiedrība Saistībā ar pārkāpumiem Kariņa lidojumu lietā ierosināta disciplinārlieta

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu ierosināt disciplinārlietu pret Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Lasiet arī

Sabiedrība Kristīgo konfesiju vadītāji Ziemassvētkos aicina tuvāk iepazīt Dievu

Latvijas kristīgo konfesiju vadītāji Ziemassvētku laikā aicina tuvāk iepazīt Dievu.

Pasaule Ukraina pirmo reizi svin Ziemassvētkus 25.decembrī

Ukraina pirmo reizi svin Ziemassvētkus 25.decembrī, kad to dara lielākā daļa pārējās kristīgās pasaules.

Kultūra Pirmajos Ziemassvētkos Rīgā plānoti vairāki pasākumi

Šodien pirmajos Ziemassvētkos Rīgā plānoti vairāki pasākumi, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Sabiedrība Latvijā 36% iedzīvotāju Ziemassvētku mielastam tērēs no 50 līdz 100 eiro

Latvijā 36% iedzīvotāju šogad Ziemassvētku mielastam plāno atvēlēt no 50 līdz 100 eiro, informē "SEB bankas" un bankas "Citadele" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.