• Erlends,
  • Rolanda,
  • Rolands,
  • Ronalds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Jaunnedēļ Latvijā gaidāms atkusnis

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 17:36, 10.12.2023


Novembra beigas un decembra sākums Latvijā tika aizvadīts ar ziemīgiem laika apstākļiem - daudz sniga un valdīja stabils sals, tomēr jaunnedēļ laika apstākļi būtiski mainīsies, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).


Foto: LETA

Vēl pirmdien visā valstī snigs un sniega segas biezums palielināsies, bet turpmākās dienas, gaisam kļūstot siltākam, nokrišņi pāries slapjā sniegā un lietū.

Aukstākas gaisa masas nedēļas laikā mīsies ar siltākām gaisa masām, un termometra stabiņš bieži pārsniegs nulle grādu atzīmi, tādēļ sniega sega pakāpeniski kusīs.

Tomēr daļā valsts, bet naktīs teju visā Latvijā joprojām gaidāms neliels sals - šādos mainīgas gaisa temperatūras apstākļos daudzviet gaidāma ceļu apledošana, tāpēc visiem satiksmes dalībniekiem jābūt sevišķi piesardzīgiem, brīdina LVĢMC.

Visas nedēļas garumā laiks būs mākoņains un pelēcīgs.

Pirmdien no rīta Latvijas teritorijai pietuvosies plaša nokrišņu zona - lielākajā teritorijas daļā ilgstoši snigs, vietām centrālajos un austrumu rajonos sniega segas biezums palielināsies par pieciem līdz sešiem centimetriem. Gaisam kļūstot siltākam, otrdien sniegam pievienosies arī slapjš sniegs, bet piekrastē lietus. Vietām iespējams arī sasalstošs lietus - atkala.

Pūšot lēnam vējam, naktī uz trešdienu atsevišķos rajonos veidosies migla. Vēl naktī uz pirmdienu minimālā gaisa temperatūra pieturēsies -2..-7 grādu robežās, tomēr, teritorijā ieplūstot siltākam gaisam, dienas laikā vietām centrālajos rajonos un piekrastē gaiss iesils līdz +1..+2 grādiem.

Turpinoties ciklonu darbībai, atlikušajās darba nedēļas dienās laiks būs līdzīgs - palaikam gaidāmi nokrišņi, galvenokārt slapjš sniegs, sniegs, bet atsevišķās dienās arī lietus. Gaisa temperatūrai pakāpeniski paaugstinoties, dienās vietām gaiss iesils pat līdz +1..+6 grādiem, bet naktīs lielākajā teritorijas daļā atgriezīsies neliels sals.

Visstraujāk sniega sega kusīs Kurzemē, sevišķi teritorijās tuvu piekrastei, kur daudzviet gaisa temperatūra būs pozitīva ne tikai dienās, bet arī naktīs. Pastāv iespējamība, ka sestdien un svētdien Baltijas reģionu no rietumiem sasniegs ciklons ar brāzmainu vēju vēl siltāku gaisa masu, kā ietekmē atkusnis visā Latvijā pastiprinātos.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Viens no deputātiem sodīts par agresīvu braukšanu

Daži tautas kalpi pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, neveic transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu, pārkāpj sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtību.

Sabiedrība Plāno atļaut elektroskrejriteņu un velosipēdu piespiedu pārvietošanu

Grozījumi arī noteiks trīs gadījumus, kad mikromobilitātes rīki, tajā skaitā velosipēdi, tiks atzīti par ilgstoši atstātiem uz ceļā.

Sabiedrība NEPLP drīzumā varēs ierobežot un bloķēt pirātiskās tīmekļvietnes

Patlaban, lai ierobežotu pirātiskās tīmekļvietnes, personas var vērsties tiesā.

Sabiedrība Īrniekiem paredz iespēju šīs telpas iegūt īpašumā

Virkne pašvaldības izīrēto dzīvokļu īrnieki šos dzīvokļus īrē pat 20 gadus un šajā laikā ir seguši ne tikai konkrētās dzīvojamās mājas uzturēšanas izmaksas, bet no saviem līdzekļiem veikuši arī ieguldījumus šo dzīvokļu tehniskā un vizuālā stāvokļa uzlabošanai.

Lasiet arī

Sabiedrība Nākamgad veselības nozares budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro

Nākamgad veselības nozares kopējais budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro, informē Veselības ministrija (VM).

Veselība Par piektdaļu samazinājies ar Covid-19 slimnīcās nonākušo skaits

Oktobra otrajā nedēļā Latvijā slimnīcās ievietoti 64 jauni Covid-19 pacienti, kas ir par 17 pacientiem mazāk nekā nedēļu iepriekš, kad slimnīcās atradās 81 pacients, liecina Slimību un profilakses centra (SPKC) monitoringa dati.

Sabiedrība Mobilitātes punktos Rīgā izveidos īstermiņa auto stāvvietas un velonovietnes

Mobilitātes punktos dzelzceļa stacijās "Bolderāja", "Dauderi", "Sarkandaugava", "Šķirotava", "Zemitāni" un "Ziemeļblāzma" plānots izbūvēt īstermiņa auto stāvvietas, velonovietnes un dzeramā ūdens brīvkrānus.

Ekonomika ECB samazina likmes

Eiropas Centrālā banka (ECB) ceturtdien nolēma pazemināt procentlikmes par 0,25 procentpunktiem.