• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas atbalsts Ukrainai sasniedz vismaz 587 miljonus eiro jeb 1% no IKP

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 12:51, 05.12.2023


VARAM uzņem Ukrainas pārstāvju delegāciju


Foto - VARAM

Šodien, 5.decembrī, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ar Ārlietu ministrijas (ĀM) atbalstu uzņem delegāciju no Ukrainas Čerņihivas apgabala, lai sniegtu metodisku atbalstu Ukrainas Čerņihivas apgabala attīstības jeb rehabilitācijas programmas izstrādē, daloties ar pieredzi sociāli ekonomiskās un telpiskās teritoriālās attīstības plānošanā un īstenošanā dažādos pārvaldes līmeņos, kā arī informācijas komunikāciju tehnoloģiju (IKT) izmantošanā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa: "Liels prieks, ka šīs sadarbības ietvaros mums ir iespēja dalīties pieredzē un mācīties vienam no otra reģionālās attīstības un plānošanas jomā. Esam gatavi sniegt nepieciešamo atbalstu Čerņihivas apgabalam. Latvija ir aktīvi atbalstījusi un atbalstīs Ukrainu tās ceļā uz Eiropas Savienību. Latvijas atbalsts Ukrainai sasniedz vismaz 587 miljonus eiro jeb 1% no iekšzemes kopprodukta. Valdība paredzējusi atbalstu Ukrainai arī nākamajā gadā, no valsts budžeta līdzekļiem novirzot, piecus miljonus eiro sociālo objektu rekonstrukcijas projektiem (t.sk. izglītības un veselības aprūpes iestādēm)."

Vizītes ietvaros paredzēts tikties ar Rīgas plānošanas reģiona, Rīgas valstspilsētas, Jūrmalas valstpilsētas, Jelgavas valstspilsētas un Jelgavas novada vadību un ekspertiem, iepazīstinot ar praktisko pieredzi teritorijas attīstības plānošanas un īstenošanas jautājumos, kā arī apmeklējot pakalpojumu sniegšanas vietas un citus infrastruktūras projektus. Tāpat paredzēts sniegt zināšanas par sabiedrības līdzdalību teritorijas attīstībā, vietas identitātes nozīmi, labās pārvaldības principiem, teritorijas atjaunošanas projektiem.

Ukrainas Čerņihivas apgabala pārstāvji izvērtēs Latvijas pieredzes piemērošanas iespējas Čerņihivas apgabalā, ņemot vērā tā sociāli ekonomiskās attīstības tendences un ģeopolitisko situāciju, t.sk. vienojoties par tēmām, ko paredzēts padziļināti apskatīt vebināra formātā š.g. decembrī, kā arī par turpmākās sadarbības perspektīvām.

Vizīte tiek organizēta Ārlietu ministrijas finansētā projekta ietvaros "Metodiskais atbalsts Ukrainas Čerņihivas apgabala atjaunošanas programmas izstrādei".

Savukārt 6.decembrī ministrei Ingai Bērziņai paredzēta tikšanās ar Ukrainas ministra vietnieku kultūras un informācijas politikas jomā integrācijai Eiropas Savienībā Tarasu Ševčenko, lai pārrunātu decentralizācijas jautājumus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.