• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rēzeknē 2024. gadā mainīsies nekustamā īpašuma nodoklis (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 09:31, 04.12.2023



Valstspilsēta izkļūst no sarežģītas finansiālās situācijas.


Nami Rēzeknē ir pašvaldību uzmanības lokā.

Ar 2024. gada 1. janvāri stāsies spēkā pašvaldības saistošie noteikumi “Par nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanas kārtību Rēzeknē”, kas nosaka Rēzeknes valstspilsētas administratīvajā teritorijā piemērojamo nekustamā īpašuma nodokļa likmi ēkām, dzīvojamām mājām, dzīvokļiem un citiem objektiem.

Vēršam uzmanību, ka saskaņā ar šiem noteikumiem nodokļa likme dzīvojamām telpām (dzīvoklim, mājai) ir noteikta 1,5% apmērā no kadastrālās vērtības, ja 2024. gada 1. janvārī dzīvesvieta objektā nav deklarēta nevienai personai. Nodokļa likme mājokļiem ar deklarētiem iedzīvotājiem veidos 0,4% no nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības.

Noteikumi “Par nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanas kārtību Rēzeknē” tika apstiprināti 28. septembrī Rēzeknes valstspilsētas domes sēdē ar vienbalsīgu deputātu balsojumu. Saistošo noteikumu projekts pirms tam (no 7. līdz 22. septembrim) tika publicēts pašvaldības portālā rezekne.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. Taču šajā laika posmā no iedzīvotājiem nebija saņemts neviens priekšlikums vai iebildums.

Kā iepriekš ziņoja VS.LV, līdz ar energoresursu, materiālu un izejvielu sadārdzinājumu, kā arī saistībā ar gaidāmo valstī noteiktās minimālās algas paaugstināšanu no 620 eiro līdz 700 eiro, SIA “Rēzeknes namsaimnieks” no 2024. gada 1. janvāra plāno paaugstināt māju apsaimniekošanas tarifu pilsētā.

Uzņēmuma vadītāja Juna Kjakšta skaidro, ka katrai mājai apsaimniekošanas tarifs tiek aprēķināts individuāli, taču pilsētā vidējais pieaugums būs aptuveni 0,02 eiro par kvadrātmetru.

Lai uzzinātu vairāk par jauno apsaimniekošanas tarifu, kas būs aktuāls konkrēti jūsu mājai no 2024. gada 1. janvāra, lūgums vērsties SIA “Rēzeknes namsaimnieks” (Atbrīvošanas alejā 106). Uzņēmuma speciālisti atbildēs uz visiem jautājumiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Svētku diena būs silta, sausa un lielākoties saulaina

Valsts svētku diena Latvijā būs silta, sausa un lielākoties arī saulaina, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sagatavotā prognoze.

Sabiedrība Valsts prezidents neatkarības atjaunošanas gadadienā novēl izjust lepnumu

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 34.gadadienā novēl izjust vairāk lepnuma nekā pieticības, priecāties par Latvijas cilvēkiem, kā arī radīt prieku tiem, kuri paši to nespēj atrast.

Sabiedrība Nacionālajā arhīvā notiek vērienīga rekonstrukcija (+VIDEO)

Sloka ielā 16 esošo ēku projektējis arhitekts V.R. Reslers un tā celta 1908.gadā kā pilsētas lombards.

Sabiedrība VUGD ir atļāvis Stūra mājā turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlabošanai nepieciešamie darbi.

Lasiet arī

Kriminālziņas Rēzeknē sāk darbu pašvaldības policija

Rēzeknē šodien sāk darbu pašvaldības policija, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Sabiedrība Rēzeknē uz Kovšu ezera tiks izveidots parks par 8 466 615,81 eiro (+VIDEO)

Projektā plānoto darbību rezultātā kopumā tiks radītas 15 jaunas darba vietas.

Sabiedrība Valsts kontrole: Rēzeknes budžetā pieļauti vairāki pārkāpumi

Rēzeknes pašvaldības 2023.gada budžeta izstrādē ir pieļauti vairāki pārkāpumi, secināts Valsts kontroles (VK) veiktajā revīzijā, kurā vērtēts, vai Rēzeknes pašvaldības rīcība budžeta un finanšu vadībā ir atbilstoša regulējumam.

Sabiedrība Rēzeknes pilsētas domei jāsagatavo finanšu dokumenti izskatīšanai FM un VARAM

Rēzeknes pilsētas domei jāsagatavo dokumenti par parādsaistību apjomu, nākamā gada budžetu un finanšu uzskaites sistēmas uzlabošanu izskatīšanai Finanšu ministrijā (FM) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM), aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.